Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in prezent sunt casatorita si urmeaza ca impreuna cu sotul sa cumparam un apartament. O mare parte din banii pentru apartament imi sunt dati cash de mama mea, cealalta parte este reprezentata de un credit de nevoi personale facut de mama mea-credit pe care il vom plati noi, insa titularul de credit este mama. Deci toti banii provin de la mama. Deoarece exista deja probleme in familia nostra si e posibil sa ajungem la divort, cum pot face ca apartamentul dobandit din banii dati de mama sa imi revina mie si copilului nostru. Multumesc anticipat.
Sau se poate ca mama dvs sa cumpere apartamentul respectiv si sa va rezerve un drept de uzufruct viager. In acest mod, proprietar va fi mama dvs si nu va mai fi nevoie sa impartiti nimic cu sotul dvs in caz de divort
Multumesc pentru raspunsuri. Eu mai am 2 frati si am vrut sa evit cumpararea apartamentului pe numele mamei, sa elimin orice posibile probleme. Actul de donatie ar fi cea mai buna solutie? Se face act notarial sau pur si simplu un act cu martori? Martorii trebuie sa indeplineasca anumite conditii sau poate fi orice persoana?
Aveti posibilitatea de a achizitiona acel imobil dvs singura, iar in actul notarial trebuie prevazuta o declaratie a dvs prin care spuneti ca suma de x lei provine in totalitate de la mama dvs reprezentand un dar manual, ca si bun propriu, astfel la un eventual partaj, va puteti folosi de aceasta clauza.