avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donație în favoarea unui singur soț?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donație în favoarea unui singur soț?

Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele:
1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani în vederea cumpărării unui apartament? Mama vrea să îi doneze exclusiv fiicei, pentru a exclude partajarea apartamentului în cazul (total improbabil, dar totuși teoretic posibil) al unui divorț. Cumpărarea apartamentului pe numele mamei apoi donarea către fiică pică pentru că ar presupune taxe duble la notariat.
2. Poate soția să cumpere apartamentul exclusiv pe numele ei? Există posibilitatea ca soțul să nu figureze în actele de proprietate deși cei doi sunt căsătoriți?
3. În cazul unui viitor divorț, ar ajuta un contract de împrumut între mama soției (donatoarea) și fiica sa? Pentru a dovedi că banii provin de la mama soției, iar soțul să nu poată avea pretenții decât asupra sumelor investite ulterior în apartament. Contractul de împrumut va mai fi util și după decesul mamei soției? Soția ar fi unica moștenitoare. Contractul de împrumut trebuie întocmit în formă autentică? Banii vor fi virați dintr-un cont bancar în altul și se va vedea proveniența lor.

Mulțumesc!!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Ssarmiss, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:34, 8 Octombrie 2015
Ii doneaza banii prin contract notarial și apoi când cumpăra, specifica în act ca se cumpără cu banii donați și bunul e propriu pt ca înlocuiește un alt bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)