Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi nume cu fiul meu..Divortul s-a pronuntat in iunie 2011,termenul de judecata pt.recurs a fost iunie 2012,in iunie am depus declaratia notariala a fostului sot ca e de acord cu pastrarea numelui,dar nu ne-am prezentat asa ca s-a mai dat un termen,04.2012.In schimb,fostul sot nu plateste pensie alimentara.Cum pot sa-mi drepturile copilului,avand in vedere ca tatal lui profita de faptul ca sentinta nu e inca definitiva.Deci recursul e doar pt.pastratrea numelui si judecatoria nu o definitiveaza inca.
Acum are depusa plangere pt.abandon,de la procuratura si la politie o dau cu sucita ca nu e definitiva sentinta.
Cum pot sa-i obtin rapid drepturile banesti ale copilului???
Multumesc!
Buna seara!
In ce conditii te poti scapa ,,diplomat,,de un angajat? I se aduce la cunostinta in scris reducerea postului cu preaviz de cate zile? Daca e angajat din octombrie 2011 de cat concediu beneficiaza pt. a fi platit la desfacerea contractului?Daca refuza semnarea instiintarii de reducere a postului?
Buna seara!
Care este procedura de a reduce salariul unui angajat? daca refuza semnarea actului aditional?
I se aduce la cunostinta dar refuza semnarea actului aditional prin care este scazut salariul la cel minim pe economie.Ameninta si santajeaza.
Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorul,in speta asociatie umanitara este obligat sa plateasca spor de vechime de 25% unui angajat.De cand si in baza carei legi.Sporul este de 25%?
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia alimentara,nu vrea sa am de a face cu el,e o rusine pt.mine si fiul meu,in varsta de 5 ani.V a rog sa-mi dati toate detaliile.Daca il decad din drepturile parintesti pot sa trec baiatul pe numele meu de fata? Mai pot sa-l oblig la plata pensiei alimentare si mai are vreun drept asupra copilului?Pot sa-l scot din tara fara semnatura lui? Ma santajaza ca nu semneaza sa-l scot din tara daca va fi cazul,ca plec eu si copilul ramane.Mentionez ca mai are 2 copii din 2 casatorii anterioare,care sunt plecati in grecia si tunisia,la care nu le plateste pensie alimentara.Multumesc!