Bună ziua!
Azi a avut loc prima ședință de negociere a ccm. Azi am depus dovada reprezentativității( mandat de la federația sindicală), dar ședința a fost amânată până celalalt sindicat va aduce hotărârea judecătorescă( adică vreo 15-20 zile). Întrebare este - mai pot fi da afară de la negociere, are vreun efect hotărârea judecătorească?
Eu cred există o tendință de favorizare.
Bună ziua!
Am următoarea problemă. În organizaşia noastră există 3 sindicate. Toate sunt reprezentative prin mandat dat de Federaţia la care sunt afiliate. Săptămâna trecută un sindicat a depus invitaţie pentru inceperea negocierii CCM, deoarece angajatorul nu a avut iniţiativa. La 2 zile după dpunerea invitatiei un sindicat zice că are un nr de 50%+1 din salariati si prin urmare celelalte 2 sindicate nu mai pot negocia.
Intrebarea este- se poate ca marti la prima sedinta, respectivul sindicat neavand inca o hotarare judecatoreasca, sa ramana singur in negocieri?
Bună seara. În data de luna octombrie 2015 am primit o notă de constatare și evaluare a pagubei pe care am refuzat să o plătesc deoarece consider că prejudiciul este mincinos.
Acum 2 zile mi-a venit prin poștă respectiva notă care are pe ea o ștampilă a executorului judecătoresc. Întrebarea este, pot constesta în instanță această notă?
Mulțumesc!
Bună seara!
Având în vedere că începând cu 01.12.2015 vor crește salariile celor din administrația publică și locală, aș vrea să stiu dacă angajaților institutiilor subordonate li se măresc salariile. În cazul de față este vorba despre o regie autonomă de transport, care este subordonată consiliului local.
Mulțumesc.
Evaluarea a fost deja facuta de catre angator si au s-au luat in calcul doar incasarile avute in perioada ianuarie-mai 2013 ( s-a facut o medie), fara a se scadea cele mai sus precizate de mine.
Multumesc pentru raspuns. Dar la calcularea prejudiciului nu trebuie luat in calcul faptul ca pentru cele 2 zile angajatii nu au fost platiti si nici nu au existat cheltuieli(motorina, curent, etc.)? Multumesc
Buna ziua. In data de 7-8.06.2013 la locul meu de munca(RAT Brasov) a avut loc o greva spontana. In data de 11.06.2013 instanta a declarat greva ca fiind ilegala si a luat act ``de renunţare a reclamantei la pretenţia privind obligarea salariaţilor din cadrul reclamantei RAT Brasov, membri ai sindicatelor pârâte şi nemembrii de sindicat, participanţi la grevă, la plata de despăgubiri. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.`` Dupa acest dosar, a urmat altul inregistrat la data de 27.06.2013 care are ca obiect-acţiune în răspundere patrimonială. Azi 24.09.2013, toti angajatii (soferi, controlori, electricieni) participanti la greva au primit din partea instantei, comunicari de plata a sumei care ar fi fost prejudiciate. Intrebarea mea este daca se poate contesta acest lucru in instanta si daca este normal sa existe 2 dosare pentru acceasi cauza. Precizez ca presedintele C.A. a inmanat sindicatelor o hartie semnata prin care stipuleaza ca nu are pretentii din partea angajatilor. Va multumesc !