In condica de inregistrare a documentelor emise de institutia publica, la un numar de inregistrare acordat unui preaviz emis unui salariat,la rubrica ,, continut,, s-a inscris initial numele unei persoane.
Ulterior, la acelasi numar de inregistrare, la rubrica ,, continut,, s-a sters/acoperit cu pasta corectoare numele persoanei inscris initial si s-a inscris peste portiunea acoperita cu pasta corectoare numele unei alte persoane.
In aceasta situatie nu exista nicio semnatura de certificare.
Art. 291 NCPC prevede :
,, Modificările înscrisului
Ştersăturile, radierile, corecturile şi orice alte modificări, menţiuni sau adăugiri, făcute într-un înscris, nu vor fi luate în considerare decât dacă au fost constatate sub semnătură de cel competent să îl întocmească sau de partea de la care emană înscrisul, după caz. ,,
In aceasta situatie :
1.condica de inregistrare a documentelor emise de institutia publica este inscris in intelesul art. 291 ?
2. stergerea numelui inscris initial si trecerea ulterioara a altui nume, in aceasta modalitate, sunt legale ?
3. preavizul inregistrat la acest numar de inregistrare, prin stergerea numelui inscris initial si trecerea ulterioara a altui nume este lovit de nulitate ?
4. in intelesul art.291 modificarea poate fi luata in considerare ?
5. ce se poate face in instanta pentru a se cere verificarea legalitatii si constatarea schimbarii numelor si emiterea preavizului pe alt nume decat cel initial ?
Multumesc .
In cazul acordarii catre membrii de imprumuturi in numerar si de incasare a ratelor de restituire aferente de catre Casele de ajutor reciproc ale salariatilor si ale pensionarilor exista limita/plafon de plati/ incasari in numerar pe zi si persoana ?
Multumesc !
S-a depus in luna iulie 2014 la curtea de apel o cerere de revizuire pentru o speta privind concediere functionar public - descoperire inscris nou ( judecarea cauzei s-a facut dupa vechiul cod de procedura civila in anul 2012 ).
Pentru aceasta cerere de revizuire la depunerea in luna iulie 2014 nu s-a platit taxa de timbru si nu s-a depus timbrul judiciar .
S-a primit citatia de la curtea de apel , termenul fiind stabilit pe 02 .09.2014 .
In citatia primita nu se face referire la timbrul judiciar care trebuie depus si taxa de timbru care trebuie platita .
Ce se intampla la termenul din 02.09 ? Poate fi respinsa actiunea ca netimbrata ?
Se poate cere instantei sa precizeze cuantumul si termen pentru plata / timbrare ?
Sunt PFA inregistrata fiscal,neplatitoare de TVA, impunere sistem real, cod CAEN 7490 .
Vreau sa inchei contracte servicii consultanta pentru consultanta in probleme de mediu cu alte SC/SRL/PFA .Emit factura si chitanta.
1. Nu mai inteleg nimic !!!!!!!
Beneficiarii care primesc consultanta si imi platesc pentru aceasta trebuie sa retina la sursa impozit/contributii aferente ( ca plati anticipate ) pentru aceste venituri pe care eu
le realizez ?
Este corect sa consider ca in baza art.52.1.b CF,este exceptie si virarea acestora imi revine mie, PFA care ofer consultanta, in baza deciziei de impunere, deoarece sunt contribuabil ce desfășoară activităţi economice în mod independent?
ART. 52 Reţinerea la sursă a impozitului reprezentând plăţi anticipate pentru unele venituri din activităţi independente
(1) Pentru următoarele venituri, plătitorii persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au obligația de a calcula, de a reține și de a vira impozit prin reținere la sursă, reprezentând plăți anticipate, din veniturile plătite:
b) venituri din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil, precum şi a contractelor de agent. Fac excepție veniturile din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil obţinute de contribuabilii care desfășoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere şi sunt înregistrați fiscal potrivit legislaţiei în materie;
Art 52^1 are legatura cu PFA ?
2. Referitor la contractul de colaborare : cum trebuie intocmit pentru a ma incadra in art 52 .b ? Este considerat contract conform Codului civil ?Cum trebuie intocmit pentru a nu fi considerata activitate dependenta si supusa prevederilor Codului muncii ?
3. Referitor la aceste venituri din consultanta : sunt considerate venituri din activitati independente ? Sunt considerate venituri comerciale ?
Initial am depus actiunea in ianuarie 2014 la curtea de apel ; aceasta si- a declinat competenta in favoarea tribunalului .
Tribunalul si- a declinat in aprilie 2014 competenta in favoarea curtii de apel .
Dosarul s-a intors la curtea de apel care s-a pronuntat astfel la 03.06.2014 :
Tip solutie: 242 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Suspendat în temeiul art.411 din Noul Cod de procedură, pentru lipsa părţilor.
Nefiind prezent , eu ca reclamant si nici parata institutie , s-a suspendat cauza .
La cererea de repunere pe rol :
- pot solicita proba cu martori si proba cu interogatoriul paratei , probe pe care nu le-am solicitat prin cererea initiala ?
- mai pot depune inscrisuri pe care le-am primit ulterior ?
Actiunea se judeca pe NCPC .
Termenul de repunere pe rol este de 12 luni sau de 6 luni ?
Multumesc
Hotararea a carei anulare se cere pe calea revizuirii s-a dat dupa vechiul cod; judecarea cererii de revizuire se face tot dupa vechiul cod.
Daca cererea de revizuire se introduce in luna iunie 2014 care sunt cuantumurile pentru taxa judiciara si de timbru ? Dupa OUG 80/2013 sau in cuantumurile vechi, nemajorate ?
- tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes public
- sentinta este atacata cu recurs la curtea de apel , recursul este admis, sentinta este casata si trimisa spre rejudecare la tribunal
- tribunalul rejudeca - alt complet - cauza
- sentinta pronuntata de tribunal in rejudecare este atacata cu recurs la curtea de apel care respinge recursul .
La curtea de apel atat primul recurs ( care a fost admis ) cat si cel de-al doilea recurs ( care a fost respins ) au fost judecate de acelasi complet, in aceeasi componenta integral identica .
Instanta de recurs ( si la cel de-al doilea recurs ) s-a declarat competenta material si teritorial
Se poate invoca nulitatea?
Faptul ca acelasi complet , in aceeasi compunere, s-a pronuntat de doua ori asupra aceleiasi cauze este legal ?
Ce se poate face ?
Actiune s-a desfasurat pe vechiul cod de procedura civila, fiind inceputa inainte de intrarea in vigoarea a NCPC .