AlexBroker
Utilizator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Draga Adi_0264,
Eu locuiesc de o perioada foarte lunga in strainatate. Am fost rugat de foarte multe ori sa imprumut cu bani, prieteni foarte buni din copilaria mea in Romania, oameni pentru care as fi facut orice. Am dat mai multe "imprumuturi" nu mari pina la $1000, nu am primit nici macar o singura data bani inapoi. Citeodata nu am primit nici macar multumesc. Cu toti prieteni care au primit bani de la mine nu mai sint in contact nu din cauza mea, cu exceptia unui singur prieten, care a primit cadou bani de la mine si nu a fost nicodata vorba sa ii plateasca.
Ce incerci tu sa faci este sa cumperi prietenia, pentru $40,000, vei ramine si fara bani si fara prietenie. Daca dai imprumut nu o sa iti mai vezi prietena
pentru ca nu vrea sa plateasca, daca nu dai imprumut nu va mai vrea sa te vada pentru ca nu ai "ajutat-o". Deci prietenia ta este terminata.
Nici un fel de notar nu te va ajuta sa iti recuperi bani, procesele sint scumpe si vei descoperi ca nu poti recupera nimic.
Pastreaza bani, mai tirziu in viata vei intelege cit de greu este sa faci acesti bani cind ai nevoie si atunci va fi prea tirziu.
AlexBroker
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu locuiesc aici in USA nu am auzit de cetatani americani care sa lucreze cu contract in Siria. Poate sint soldati.
Sint 99% sigur ca este o excrocherie.
Cel mai probabil este un cetatean Sirian care incearca sa intre in Europa prin Romania si in plus sa mai primeasca si niste bani de la dumneavoastra.
tgeorgescu si toti ceilati au dat un raspuns perfect, nu trimite-ti nici bani si nici acte altfel va mai si treziti cu politia pentru ca face-ti trafic de persoane.
AlexBroker
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Aici in US banca are voie sa vinda datoria ta unei alte organizatii sau unor indivizi particulari. Sint tipi care cumpara datoria ta de 15000 pentru 500 si incep sa te caute iti telefoneaza acasa la servici pot sa te viziteze acasa si la servici. Aici legile sint foarte clare nu pot sa te ameninte fizic sau sa vina la tine acasa dupa ora 9. Eu personal as fi foarte nefericit sa am pe cineva la 8 seara cautindu-ma si cerindu-mi frumos 15000. Nu stiu cum este in Europa poate au alte legi.
Aici este Credit Score, toate imprumuturile tale si fiecare plata sau neplata sau intirziere de plata este in aceasta baza de date pentru toate bancile din US, in functie de cum iti platesti datoriile Credit Scorul primesete o valoare. Daca ai un serviciu bun ai platit toate datoriile la timp ai un Credit Score mare. Cind te duci sa iei un imprumut la banca se uita la Credit Score si primesti imprumut cu dobinda in functie cit de bun este Credit Score, Spre exemplu daca ai un Credit Score de 780 primesti imprumut cu dobinda de 3.5% daca ai 680 este 4.5% iar daca ai 600 te trimit la plimbare. Deci o intirziere de citeva zile la plata te poate costa mai tirziu zeci de mii de dollari. O teapa la banca nu mai vezi imprumuturi pentru cel putin 7 ani. Eu vad ca tu ai primit imprumut in UK desi nu ai platit un imprumut in Italia, probabil nu exista Credit Score pentru intreaga Europa.
Nu numai atit cind incerci sa te angajezi la o firma buna cu salariu si conditi bune se uita la Credit Score cind vad ca ai un Credit Score redus vor anagaja pe alt cineva care este mai serios decit tine (adica are Credit Score mai mare). Probabil nici o banca sau institutie financiara nu vor vrea sa te mai angajeze pe tine si sotia ta. Cind copii tai vor sa se duca sa ia un imprumut ca sa studieze la facultate banca cere un garantor iar tu cind incerci sa garantezi vei fi respins. Deci o teapa care ai tras-o unei banci acum 20 de ani va insemna pentru copii tai ca au pierdut sansa unei vieti mai bune.
Eu locuiesc in Statele Unite iar mama mea locuieste in Romania si este pensionara. Ea este internata la un Azil De Batrini si primea pina acum pensia pe carduri. Aceste carduri au expirat iar eu la ora actuala sint in Statele Unite fara posibilitate de a veni in Romania.
Mama este multi prea in virsta si are Alzheimer pentru a rezolva singura aceasta problema.
Cum pot eu sa reinoiesc aceste carduri pentru mama de aici, sau sa fac o procedura ca pensia mamei sa ajunga direct la camin.
Eu locuiesc in USA iar mama locuieste in Romania la un azil, ea nu mai functioneaza din punct de vedere mintal. Eu trebuie sa o iau pe mama in tutelaj pentru a folosi bani din banca in Romania pentru plata azilului. Cit este de complicata aceasta procedura ce trebuie facut si cit poate sa coste. Eu am numai un certificat de nastere din Romania. Numele mamei este diferit de numele meu din cauza ca ea a divortat.
Va multumesc pentru raspunsul sincer, am inteles ca foarte batrini ajung in aceasta situatie in Romania. Cel putin mama a avut norocul sa nu moara inainte de vreme datorita ajutorului si supravegeri mele, asta este consolarea mea.
Sint cetatean american de origina Romana, imi cer scuze pentru orice greseli gramaticale.
Sint stabilit in SUA mama mea traieste in Romania. Mama mea in 2003 la virsta de 81 de ani si-a vindut casa la pret redus si cu habitatie viagera unei avocate. Idea acestei transactii era ca sa aiba pe cineva sa o ajute la batrinete deoarece eu eram stabilit in SUA si imi era imposibil sa o ajut. In contract nu au fost stabilite ce fel de ajutoare mama trebuia sa primeasca de la aceasta avocata. Mama a fost dusa la niste o comisie de evaluare psichologica si desi mama avea o istorie lunga de probleme mintale ea a fost gasita competenta de aceasta comisie sa execute transactia.
In 2005 mama a realizat ca nu va primi nici un ajutor de la cumparatorul casei si a inceput un proces de a anula transactia, mama a pierdut procesul si transactia a fost considerata legala, fara ca acest avocat sa aiba vreo obligatie legala sa o ajute.
In 2008 mama a fost incapacitata si eu am avut un cosmar ajutind-o de aici din SUA. Nu numai atit, acest avocat a facut ca totul sa fie cit mai dificil in asa fel ca mama sa moara mai repede si sa primeasca casa.
Eu am o intelegere foarte buna a dreptului imobiliar in SUA si o astfel de transactie aici ar fi rezultat in puscarie pentru respectivul avocat in SUA.
In Statele Unite acest contract ar fi fost considerat ilegal si avocatul ar fi intrat in puscarie pentru abuz al unui batrin. Aici sint citeva dintre motive, probabil un procuror American va gasi mult mai multe.
1. Avocatul a avut "Dual Agency" adica s-a reprezentat pe el si in acelasi timp pe mama fara sa existe un document care sa o informeze pe mama de acest fapt.
2. Mama avea 81 de ani cind a fost semnat contractul o virsta la care se poate presupune ca ea nu intelege foarte bine ce face, independent daca ea era sau nu intreaga la cap.
3. Casa a fost vinduta la o fractiune de pret cea ce presupune ca trebuiau sa existe benefici suplimentare care nu erau reflectate in pret.
4. Mama nu a fost reprezentata de un agent care sa ii comunice preturile reale ale casei si drepturile ei.
Sint surprins ca un judecator a gasit ca aceasta transactie este legala. Care sint optiile mele de a face dreptate mamei.