avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela pt un bolnav
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela pt un bolnav

Eu locuiesc in USA iar mama locuieste in Romania la un azil, ea nu mai functioneaza din punct de vedere mintal. Eu trebuie sa o iau pe mama in tutelaj pentru a folosi bani din banca in Romania pentru plata azilului. Cit este de complicata aceasta procedura ce trebuie facut si cit poate sa coste. Eu am numai un certificat de nastere din Romania. Numele mamei este diferit de numele meu din cauza ca ea a divortat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AlexBroker , utilizator 00:22, 12 Mai 2012
Daca mama dumneavoastra nu mai are discernamantul necesar pentru a se ingriji de intersele sale (dovdit prin acte medicale - expertiza medicala de specialitate), trebuie sa solicitati in instanta punerea sub interdictie judecatoreasca. Odata ce instanta se va pronunta asupra cererii de punere sub interdictie, va desemna si un tutore. Cererea de punere sub interdictie poate fi introdusa de persoanele apropiate celui in cauza. Nu exista costuri legate de plata vreunei taxe de timbru pentru promovarea unei astfel de cereri.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Va multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)