Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Bună ziua. Odată intrata în spațiu de vanzare al magazinului fiecare persoana este considerată client. Trec peste faptul că trebuie sa declari la intrare produsele similare celor din magazin, ca n-ai voie sa faci foto/video etc. Dacă ai intrat involuntar cu un rucsac voluminos in spate, agentul de pază iti poate cere politicos sa-i prezinți rucsacul, după ce-ai trecut de linia caselor de marcat. Dacă se gasesc produse similare nedeclarate la intrare si neinsotite de bon fiscal se poate recurge la sistemul de supraveghere, se poate vedea lot, data expirării la raft samd. Si agentul de securitate poate chema direct poliția in acest caz daca tot va simtiti lezat/hărțuit. Și clientul poate face la fel, suna la politie, nu scoate nimic din bagaj si asteapta in camera de pază (nu la vederea celorlalți clienti) sosirea politiei. Înainte de a face scandal ca vezi doamne am fost facut "hot" puneti-va neuronii la contributie la intrare intr-un magazin privat cu bagaje voluminoase/produse ce se gasesc si-n acel spatiu, cititi regulile de la intrare, intrebati un angajat al magazinului in orice situații, căutați un agent de securitate (si nu paznic!)....
Discuție din categoria „sexul îngerilor”, „câți îngeri încap pe un vârf de ac”, etc. Măi flăcău, scrie clar, la intrare, ce trebuie/nu trebuie să faci dacă intri în magazin? Nu-ți convine, nu intri! Iar dacă intri, și ești prins cu mâța-n sac, suporți consecințele. Mi s-a întâmplat să vreau să trec pe la LIDL, după ce cumpărasem miez de nucă din piață, deci nu aveam bon și, fiindcă era un LIDL fără casete de depozitat bagajul, am renunțat. Nu voiam să dau naștere la discuții, cu agentul de pază, „las și eu bagajul aici”, etc.
Un om civilizat respectă regulile! Asta ne deosebește de partea cilivlizată a UE.
cris2d2: Una e poșeta unde pot fi obiecte din care s-a consumat deja o parte și alta e bagajul...
Oricum, de bun simț dar și obligatoriu e să-ți lași bagajul în spațiul special de la intrare că să eviți situațiile de genul celei prezentate mai sus.
Dovada este chiar faptul ca are in bagaj produse pentru care nu are dovada ca le-a platit.Persoana prinsa in aceasta situatie trebuie sa prezinte dovezi, nu invers.Sau daca le are din alta parte
sa le lase la intrare.Ce alte dovezi mai vrei cand te-a prins cu mata in sac?