avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii catre bugetul de stat - posibil sechestru pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii catre bugetul de stat - posibil sechestru pe bunuri?

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune, care nu este indreptata asupra mea ci asupra tatalui meu.

Sa va expun, pentru inceput, situatia: tatal meu este arhitect, avand birou de arhitectura la domiciliu, identificare fiscala dupa CNP, deci realizeaza venituri din activitati liberale. In plus, din ianuarie 2016 este si pensionar.

Zilele trecute a primit o notificare de la ANAF, in care i se precizeaza ca va fi listat in lista publica a debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, obligatii restante la sfarsitul trimestrului, la data de 31/12/2016. Astfel, are datorii la urmatoarele bugete: Bugetul de Stat si Bugetul FNUASS. Totalul datoriilor este de 46000 lei.

Din cate stiu eu (poate ma insel), nu a primit pana acum vreo instiintare de la ANAF cum ca are datorii spre acele bugete, notificarea ne-a lasat masca, la propriu, ca atunci cand castigi la loterie, dar in sens negativ.

Conturile bancare si pensia ii sunt poprite de vreun an, pentru neplata unor impozite.

Astfel, va rog sa-mi spuneti, daca aveti cunostinta, ce s-ar putea intampla in continuare, si ma refer la actiunile ANAF-ului sau ale altor institutii indreptate asupra tatalui meu, pentru a-si recupera prejudiciul, mai ales ca efectiv nu poate sa plateasca integral aceste datorii.

De asemenea, stiti cumva daca acest gen de datorii se pot plati esalonat (lunar, pe mai multi ani) sau ANAF-ul nu accepta astfel de metode de plata? Ma gandesc ca nu mai e mult pana la inevitabilul sechestru pe bunuri...

Sper sa imi raspundeti cat mai la subiect (si mai sper ca nu o sa primeasca acuze cum ca "Merita!" cum ca "Asa ii trebuie, daca a inselat statul!")

Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 10:22, 31 Ianuarie 2017
mergeti la ANAF si faceti o solicitare pentru plata in rate a debitului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita anaf Alina_ax Alina_ax Buna ziua.. as avea o intrebare. Sa zicem ca o societate are datorii catre Anaf - bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, impozit pe profit, TVA, etc. ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu sechestru anaf de la o societate inactiva careia i-a fost ceruta insolventa de catre ditl MRSCRS MRSCRS Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren pe care sunt si cateva constructii, respectiv o casa si 2 hale (constructiile se afla intr-o stare degradata). ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere restanta Cristina Sanziana Cristina Sanziana buna ziua,am 2 fiice studente care in decembrie 2008 au cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere de la tatal lor, pensionar. Incepand cu luna ... (vezi toată discuția)