avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate korodibeata

Activitate korodibeata

Incerc sa gasesc o solutie legala astfel ca la vanzarea unui pachet de tigara catre persoane fizice - cu bon fiscal - sa pot oferi pachete promotionale (ex: cafea, brichete etc...)

M-ar interesa cadrul legal unde as putea sa ma incadrez
Intr-o cauză de fond funciar, Comisia locala în calitate de reclamant solicita anularea titlului de proprietate al beneficiarului. Motivarea este simplă: nu găsesc documentele potrivit cu care s-a emis titlul respectiv. Actiunea nu este motivata in drept. Nici Comisia judeteana nu a fost chemata in judecata, desi ar trebui sa participe in calitate de parat.
Luând în considerare ca motivul invocat de reclamant nu se incadreaza in niciuna din motivele de nulitate absoluta a titlului de proprietate, o sa invoc exceptia prescriptiei extinctive a dreptului material la actiune, luand in considerare ca titlul din speta a fost emis in anul 2004, iar actiunea a fost inaintata in decembrie 2012.
As invoca nulitatea actiunii, luand in considerare ca nu este motivata nici in fapt si nici in drept. Simpla motivare ca nu gasesc actele in baza carora s-a emis titlu, nu poate fi considerata o motivare in fapt.
In fond as invoca faptul ca titlul nu poate fi anulat, pentru simplul fapt ca reclamantul nu isi indeplineste obligatiile prev. de lege (mai dezvoltat desigur).
In legatura cu prescriptia extinctiva ce parere aveti, fiind vorba de o nulitate relativa ? Este admisibila?
Cu privire la Comisia judeteanu, o sa pun in discutie introducerea institutieie in cauza.
Ce parere aveti?

O seara frumoasa!
Am verificat, insa din partea Comisiei locale exista doar adrese prin care solicita carti funciare noi. Insa trag de timp, mai ales ca mostenitorii fostilor proprietari nu mai traiesc in comuna respectiva, si probabil spera ca se vor plictisi. Trist dar adevarat. Pana in momentul de fata aproape in fiecare an s-au adresat comisiei cu cate o solicitare, insa nimic. Problema nu a fost dezbatuta nici macr in comisie. Art. 51-53 Legea 18 nu se aplica (parerea mea).
Din 1991. Nici nu au primit macar un raspuns negativ, ceea ce in majoritatea cazurilor inseamna ca nici nu o sa primeasca. M-am gandit sa solicit in felul urmator:

1) obligarea CL la reconstituirea dreptului de proprietate
2) obligarea CJ la emiterea titlului de pr.

?

Clinetii mei asteapta de ani de zile sa fie solutionata cererea lor de reconstituire(inaintata atat in baza legii 18 cat si in baza Legii 247). Intentionez sa inaintez actiunea, insa ma intreb ca in aceasta situatie care vor fi capetele de cerere?

Sa cer ca instanta sa oblige comisia locala sa propuna spre validare terenul solicitat de clienti, iar comisia judeteana sa admita propunerea cl?
Vreau sa evit ca nu cumva actiunea sa fie respinsa ca fiind premtaur introdusa.

Multumesc!

Obiectul actiunii este obligatia de a face - contencios administrativ prin care solicit obligarea Inst.Prefectului de a inmatricula un autvehicul fara achitarea taxei de poluare. Cineva a intrat in fond la primul termen de judecata? Dupa pronuntarea Deciziei nr 24 din 2011 nu mai este obligatorie procedura prealabila, actiunea putand fi introdusa direct la instanta?
Dupa pronuntarea Deciziei nr. 24/2011 procedura prealabila nu mai este obligatorie.
Răspuns la discuția Hot.Aga
Multumesc!
Discuție Hot.Aga
Bună seara. Doresc sa anulez o hotarare AGA, inregistrata deja la ORC însă nepublicată încă în M.Of? Cu acordul tuturor asociaților. Am această posibilitate?