Intr-o cauză de fond funciar, Comisia locala în calitate de reclamant solicita anularea titlului de proprietate al beneficiarului. Motivarea este simplă: nu găsesc documentele potrivit cu care s-a emis titlul respectiv. Actiunea nu este motivata in drept. Nici Comisia judeteana nu a fost chemata in judecata, desi ar trebui sa participe in calitate de parat.
Luând în considerare ca motivul invocat de reclamant nu se incadreaza in niciuna din motivele de nulitate absoluta a titlului de proprietate, o sa invoc exceptia prescriptiei extinctive a dreptului material la actiune, luand in considerare ca titlul din speta a fost emis in anul 2004, iar actiunea a fost inaintata in decembrie 2012.
As invoca nulitatea actiunii, luand in considerare ca nu este motivata nici in fapt si nici in drept. Simpla motivare ca nu gasesc actele in baza carora s-a emis titlu, nu poate fi considerata o motivare in fapt.
In fond as invoca faptul ca titlul nu poate fi anulat, pentru simplul fapt ca reclamantul nu isi indeplineste obligatiile prev. de lege (mai dezvoltat desigur).
In legatura cu prescriptia extinctiva ce parere aveti, fiind vorba de o nulitate relativa ? Este admisibila?
Cu privire la Comisia judeteanu, o sa pun in discutie introducerea institutieie in cauza.
Ce parere aveti?
Cred ca ati putea invoca lipsa calitatii procesuale active , si lipsa de interes a actiunii .Nu foloseste reclamantei castigarea procesului. In plus reclamanta ar trebui sa faca dovada ca dvs. nu ati avut niciodata teren in acel loc sau nu erati indreptatit la reconstituire ceea ce pare imposibil. Cand se solicita anularea unui titlu se solicita comisiei judetene si locate dosarul cui actele ce au stat la baza emiterii lui. Este imposibil ca nici una din acele intitutii sa nu detina copii. Daca invoca un fals ar trebui sa se adreseze organelor de cercetare penala. Instanta civila nu poate anula un titlu doar pentru faptul ca nu se gasesc actele , culpa pierderii acestora le apartine.