avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Cristianul

Activitate Cristianul

Buna seara , as dori ajutor contra cost pentru a rezolva problema descrisa mai jos .
Casa vecinilor mei este amplasata la o distanta minima de 1,40 m fata de gardul comun .Acestia au pe partea cu gardul comun 3 ferestre (una pentru casa scarilor si doua pentru grupurile sanitare )Planul casei lor este identic cu al meu.Geamul de la parter este folosit de acestia pentru aerisire dar si pentru a ,,spiona,,curtea mea .Pe partea cu gardul comun acestia mai au si doua scurgeri pentru apa de ploaie , nu au montat burlane , apa de ploaie curge constant la mine in curte .Tot pe partea gardului comun si-au montat un cos de fum , casa are o inaltime de aproximativ 8 metri , cosul dansilor are putin peste 5 m .Cand folosesc centrala , ma simt ca la Copsa Mica .Tot pe aceasi parte si-au montat si o camera video , aceasta in experienta pe care o am filmeaza cel putin 1/2 din curtea mea .Mai exista o camera montata pe lateraul casei lor , obiectivul acestei camere il vad din casa .
Pentru camere am facut o sesizare la politie - raspunsul a fost ,,e bine ca aveti curtea supravegheata,,
Pentru scurgerile apei de ploaie le-am trimis in scris - raspunsul a fost ,,vom tencui casa si vom monta burlane ,, in 2023
Pentru cos le-am trimis in scris - raspunsul a fost ,,cosul de fum este acreditat ,, am intrebat si eu la firmele care vand aceste produse si raspunsul a fost ,, este acreditat pentru o casa cu un regim de inaltime mai mic cu 50-100 cm .
As dori sa rezolv aceste situatii , pentru poze cu ce am relatat mai sus va rog sa ma contactati , la fel si pentru eventuale preturi pentru ce insemna o reprezentare legala .
Multumesc anticipat
Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie complicata,Am o poprire pe salariu din neachitarea unui credit.Platesc lunar din salariu o suma fixa catre un executor judecatoresc.Separat sunt posesorul unei rable pe care in octombrie 2020 la ,,cererile primariei,, am fost nevoit sa o duc la un centru de distrugere.Mentionez ca nu am incasat nimic pentru distrugerea ei doar un certificat de distrugere.Avand un motor mare si impozitul este pe masura.Am decis anul acesta sa rezolv situatia la Anaf si sa o radiez fiscal .Raspunsul acestora a fost ca nu se poate radia deoarece exista un sechestru asigurator asupra autoturismului.
Am diecutat cu executorul si mi s-a cerut o suma de 1000 euro pentru ridicarea sechestrului.Nu mi-a fost comunicata o asemenea decizie ,am aflat depre ea acum 1 saptamana.Am aflat ca sechestru a fost pus in martie 2020 si pana in octombrie 2020 masina a stat in fata domiciliului nefiind deplasabila.Cum pot rezolva acesta situatie ?
Multumesc anticipat
Buna ziua , ma numesc Cristian Ion si am urmatoarea speta :
In 2014 am fost instintat ca exista o executare silita pe numele meu pentru un credit care nu l-am platit , nu am contestat aceasta decizie in termenul de 15 zile , in schimb am platit timp de 3 ani 30% din salariu .In 2017 am intrat in concediu post-natal,Am instintat executorul prin toate mijloacele , scris , telefonic , personal , etc , Cu toate astea au infiintat o poprire asupra conturilor firmei unde lucrez , dupa o actiune judecatoaresca au luat la cunostinta acest lucru si au ridicat poprirea.
Primesc saptamanal mesaje , telefoane de la diversi angajati ai firmei EOS prin care ma ,, cearta ,, ca nu platesc din alocatia copilului cota parte la datorie .
Sincer am ajuns la o saturatie si doresc sa stiu daca este vreo metoda legala prin care sa ii fortez sa nu mai ma contacteze , alta decat schimbarea numarului de telefon ?
Si a doua intrebare ---- in cat timp de la ultima plata se prescrie executarea silita ?

Multumesc anticipat
Buna ziua

Mama mea vrea sa imi cedeze 1/3 din apartament si as dor sa stiu care este cea mai ieftina metoda , se poate face un act la notar de cedare sau este obligata sa faca un contract de vanzare cumparare ?
Mentionez ca ea este singurul propietar .
Multumesc anticipat
De aceea am nevoie de o alta cale , instanta imi recunoaste salariul din cartea de munca si la fiecare luna pierd 2200 lei .Sfatul dat de notar este un contract de imprumut prin care eu imprumut firma cu suma salariilor restante reale nu cele din cartea de munca .Eu semnez fluturasii de salariu si firma ramane cu datoria stipulata in contractul de imprumut .Intrebarea mea era daca se poate intocmi un asemenea contract intre mine persoana fizica si firma persoana juridica .Eu sunt cel care imprumuta firma .

Multumesc
Contract imprumut
Buna ziua

As avea o intrebare .Sunt intr-o situatie de a avea 5 salarii restante si o diferenta intre salariu din cartea de munca si cel primit in mana .Ca solutie de a recupera intreaga suma restanta un notar mi-a sugerat intocmirea unui contract de imprumut intre mine (angajat) creditor si firma (imprumutata).As dori sa stiu daca este legal acest act autentificat la notar si daca poate fi folosit ca titlu executoriu .Din cate stiu o firma se poate imprumuta doar de la asociati si/sau administratori .

Multumesc anticipat

Răspuns la discuția Conflicte de munca
Multumesc pentru ajutor

Stima
Presupun ca se face printr-o declaratie si eventual ceva de la circa financiara ca nu am alte venituri ?

Multumesc frumos de sfaturi , voi demara procedurile cat mai repede intai recuperarea salariului din experienta colegilor mei dureaza 30 - 45 de zile si apoi urmez sfatul dvs si ma apuc de treaba numarul 2 , eventual vreo recomandare , vreun avocat cunoscut , etc ar fi de mare ajutor
Aveti idee ce acte ar trebui pregatite si daca exista vreo sansa sa si castig , ar trebui sa vorbesc cu reprezentatii fiermei de leasing si la banca sa imi dea o adeverinta (situatie financiara ceva care sa evidentieze sumele de penalizare)

Multumesc
Multumesc pentru raspuns , penalizarile le pot cere in instanta doar pentru lunile in care inca nu s-au platit drepturile salariale sau si pe lunile din 2011 cand a fost aceasi situatie cu intarzierea dar pana la urma angajatorul a platit , penalizarile totusi le-am platit eu .