avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Activitate etc

Activitate etc

Buna dimineata,

Cat trebuie sa platesc taxa de timbru judiciar pentru o masina din anul 2007? (iesire din indiviziune)... Daca platesc 150 lei, este bine? Daca nu este de ajuns imi poate inchide dosarul pentru neplata corespunzatoare, la prima infatisare?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O dimineata placuta!
multumesc :)
Nu stiu de unde si cum pot otine un certificat de mostenitor... unde trebuie sa merg si cu ce documente?...
Buna seara,

Exista o masina pe care o conduce Y deoarece X nu mai este printre noi... RCA-ul poate fi incheiat in continuare pe numele lui X?... X si Y nu erau casatoriti si au un copil minor... Cum procedeaza Y pentru a conduce masina lui X cu actele in regula (RCA)? Multumesc anticipat pentru raspuns!

O seara buna tuturor!
Buna seara,

Exista pe rol doua dosare in care unul se perima cu art. 155 la data de 15.05.2013 (curatela) si altul cu art. 244 la data de 19.09.2013 (anulare act).
Daca se perima dosarul cu, curatela se inchid automat ambele dosare? sau... trebuie sa astept sa se inchida ambele dosare, respectiv la data de 19.09.2013. Am litigiu pe proprietate pana la incheierea procesului... cand se ridica acest litigiu si ce anume trebuie sa fac eu in legatura cu litigiu pentru a fi ridicat...?
Care sunt datele cand intru in posesia proprietatii de drept...? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Art.244...

Solutie: În temeiul art. 244 alin. (1) pct. 1 C. pr. civ. suspendă judecata cererii formulate de reclamantul în contradictoriu cu pârâtul .............până la soluţionarea irevocabilă a cauzei care face obiectul dosarului civil nr. ............, aflat pe rolul Judecătoriei ......... Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi.....

Recurs cine poate sa depuna ...eu sau reclamantul? ....
Buna seara,

Sunt parat intr-un dosar si instanta a decis suspendarea judecarii dosarului chiar daca eu nu am fost de acord. Am avocat care ma reprezinta dar in acea zi nu a putut venii iar avocatul reclamantului impreuna cu judecatorul a dispus suspendarea judecarii dosarului. Avocatul meu mi-a propus sa depunem o cerere cum ca vrem sa se suspende dosarul iar eu nu am fost de acord deoarece ii faceam un bine reclamantului dupa parerea mea. De ce avocatul meu mi-a spus ca sa depunem acea cerere de renuntare daca nu ma aantaja pe mine......sau....? Este posibil ca avocatul meu sa se fi inteles cu avoctul reclamantului?... Si cat timp poate sa dureze aceasta suspendare in cazul in care reclamantul nu depune la dosar ce i s-a cerut? Este vb. de obtinerea unei curatele... Se obtine usor o curatela?...Ce implica o curatele?... Eu in continuare nu sunt de acord cu suspendarea judecarii dosarului....Ce pot sa fac ca sa mearga in continuare procesul?...d.p.m.d.v. cred ca ma avantajeaza mai mult daca se judeca in continuare decat daca judecarea dosarului este suspendata.....
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O seara frumoasa!


Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Am un apartament cu 2 camere si doresc sa-l inchiriez dar nu stiu cum sa procedez d.p.v. al contractului si a sumei declarate la financiar. Mai exact nu stiu daca exista un contract tip pe care ar trebuii sa-l inchei sau pur si simplu merg doar la financiar si declar suma convenita cu chiriasul. Sunt persoana fizica si doresc sa inchiriez tot unei persoane fizice.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi frumoasa tuturor!

Am primit acasa aceasta hotarare.....
PENTRU ACESTE MOTIVE, IN NUMELE LEGII HOTARASTE
Admite exceptia de netimbrare a cererii de chemare in judecata, invocata din oficiu de instanta.
Anuleaza cererea de chemare in judecata avand ca obiect iesire din indiviziune formulata de reclamantul............ domiciliat...........formulata in contradictoriu cu paratul............. domiciliat.............. ca insuficient timbrata.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

poata sa depuna cerere pana la implinirea anului de la decesul defunctului?... apoi mai poate sa face ceva in sensul asta?...