avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 242 C.p.c. - paratul nefiind de acord cu art.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 242 C.p.c. - paratul nefiind de acord cu art.

Buna seara,

Sunt parat intr-un dosar si instanta a decis suspendarea judecarii dosarului chiar daca eu nu am fost de acord. Am avocat care ma reprezinta dar in acea zi nu a putut venii iar avocatul reclamantului impreuna cu judecatorul a dispus suspendarea judecarii dosarului. Avocatul meu mi-a propus sa depunem o cerere cum ca vrem sa se suspende dosarul iar eu nu am fost de acord deoarece ii faceam un bine reclamantului dupa parerea mea. De ce avocatul meu mi-a spus ca sa depunem acea cerere de renuntare daca nu ma aantaja pe mine......sau....? Este posibil ca avocatul meu sa se fi inteles cu avoctul reclamantului?... Si cat timp poate sa dureze aceasta suspendare in cazul in care reclamantul nu depune la dosar ce i s-a cerut? Este vb. de obtinerea unei curatele... Se obtine usor o curatela?...Ce implica o curatele?... Eu in continuare nu sunt de acord cu suspendarea judecarii dosarului....Ce pot sa fac ca sa mearga in continuare procesul?...d.p.m.d.v. cred ca ma avantajeaza mai mult daca se judeca in continuare decat daca judecarea dosarului este suspendata.....
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O seara frumoasa!


Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 01:42, 20 Octombrie 2012
”o cerere cum ca vrem sa se suspende dosarul iar eu nu am fost de acord deoarece ii faceam un bine reclamantului dupa parerea mea. De ce avocatul meu mi-a spus ca sa depunem acea cerere de renuntare daca nu ma aantaja pe mine......”
1) Suspendarea poate dura până la un an de zile ori până la cererea de repunere pe rol a acțiunii.Lăsarea în nelucrare a cauzei peste un an = perimare.
2) Suspendare ori renunțare ?! Doar reclamantul are dreptul și poate renunța la cauză.Suspendare pt ce anume a cerut reclamantul (art.242 CPC, are doar 2 opțiuni: cauza nu se încadrează în niciuna potrivit Legii ș textului postat de dvs.);
3) Solicitați arhivei dosarul și studiați conținutul Încheierii de ședință din ziua respectivă : veți observa acolo ”secretul” cererii de suspendare etc etc Oricum, procesul se va judeca iar instanța se va pronunța;
4) pe această lume, e posibil orice.Cazuri de ”înțelegere” a avocaților, mai rar și doar în chestii ”grele”.
5) reclamantul sfătuit de av. lui, pune ceva la cale, probabil în discuție este cumva obţinerea dispoziţiei de curatelă în scopul îngrijirii unei persoane şi în vederea ridicării şi administrării veniturilor acesteia.Depinde de la caz la caz de obținerea unei curatele, primăria etc.
Pt. mai multe informații, lămuriri : [ link extern ]
Art.244...

Solutie: În temeiul art. 244 alin. (1) pct. 1 C. pr. civ. suspendă judecata cererii formulate de reclamantul în contradictoriu cu pârâtul .............până la soluţionarea irevocabilă a cauzei care face obiectul dosarului civil nr. ............, aflat pe rolul Judecătoriei ......... Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi.....

Recurs cine poate sa depuna ...eu sau reclamantul? ....
așa DA : deci art. 244 . . și nicidecum art.242 CPC :
- există o ALTÃ cauză pe rolul, observ, aceleași judecătorii (competență materială și teritorială).Cauza expusă de dvs. în discuție DEPINDE întrutotul de rezultatul ce-l va obține acel pârât într-o altă cauză aflată pe rolul instanței.Ca fapt divers, ați putea-o ataca (suspendarea) cu recurs dar nu veți avea sorți de izbândă ! Dreptul și interesul de recurs aparține doar pârâtului întrucât reclamantul a dispus suspendarea și el poate solicita repunerea pe rol potrivit intereselor lui urmărite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs redinciucconstantin redinciucconstantin se poate cere suspendarea judecari recursului de ori care parte in proces si pe ce perioada si daca se taxeaza precizez ca e litigiu de munca (vezi toată discuția)
Model cerere de inrerupere suspendare vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca \"partile au lipsit nejustificat\", \"Cu recurs pe toată durata suspendării\". ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)