avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate ligia86

Activitate ligia86

Buna ziua! Mama mea ar trebui sa iasa la pensie la limita de varsta in ianuarie 2022, daca s-a angajat cu carte de munca in 06.2006 si are 1 an si 5 luni de somaj in perioadele 03.2017-08.2017 si 02.2019-02.2020, iar din 02.2020 pana in prezent a lucrat cu o jumatate de norma, poate indeplinii conditiile de pensionare? Multumesc anticipat
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum trebuie sa-si schimbe buletinul si doreste sa-l ia mama mea in spatiu. Va rog sa-mi spuneti ce riscuri implica luarea in spatiu si cum se poate anula. Acest lucru ii da dreptul sa vina sa locuiasca in casa mamei? Va multumesc anticipat.
Buna seara,
Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.
Daca am ales concediu de crestere copil pentru 2 ani pot modifica perioada la 1 an?
Va multumesc anticipat
multumesc frumos pentru raspunsuri
BUNA SEARA,
Sunt in urmatoarea situatie:
-am fost in cic in perioada 17.11.2011 - 05.10.2013, m-am intors la serviciu in data de 07.10.2013, dar am fost data in somaj si am lucrat 20 de zile preaviz. in data de 04.11.2013 am intrat in somaj pentru 9 luni. intre timp am ramas insarcinata si nu am putut sa-mi mai gasesc alt serviciu. Urmeaza sa nasc pe 23.07, iar in august as dori sa sustin un examen pentru ocuparea unui post cu sfert de norma. Va rog sa-mi spuneti daca, in situatia in care as ocupa acest post, pot beneficia de stimulent de insertie si daca este obligatoriu sa-mi iau cele 42 de zile de concediu medical de lauzie?
Va multumesc anticipat
multumesc frumos pentru raspuns.
Craciun fericit si un An Nou plin de realizari!
Buna seara.
Ma aflu intr-o situatie mai delicata si as dori sa va cer sfatul pentru ca nu stiu cum sa procedez. In data de 05.10.2013 am terminat concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. M-am intors la serviciu dar din diverse motive m-au dat in somaj, in perioada 07.10.2013-01.11.2013 am fost in preaviz, iar din data de 04.11.2013 am intrat in somaj pentru 9 luni. Acum sunt din nou insarcinata, data probabila a nasterii fiind 31.07.2014. Exista vreo sansa sa pot intra in ccc? Daca da cum trebuie sa procedez.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția donatie teren arabil
Multumesc mult pentru raspuns.
Ma interesa un pret orientativ, saptamana viitoare merg la notariat si as fi vrut sa stiu cam ce suma sa pregatesc.

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema. O vecina vrea sa-mi doneze un teren arabil (850 mp). Ea are 3 copii care sunt de acord cu donatia.
Ma intereseaza in ce conditii poate fi atacat actul de donatie si de catre cine si ce documente ne trebuie si cat costa intocmirea actul de donatie.
Mentionez ca terenul nu este inregistrat la OCPI.
Multumesc anticipat.