avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate mirceaur

Activitate mirceaur

Am achitat taxa conform legii 9/2012 pentru o masina pe care am cumparat-o din tara si era inmatriculata deja. Mentionez faptul ca am cumparat-o in data de 27 decembrie 2012 -eu fiind al treilea proprietar- si am putut incepe actele de transcriere a proprietatii in data de 3 ianuarie 2013. pentru acest lucru prima instanta a considerat ca mi se aplica prevederile legii 9 si a considerat ca sunt obligat sa achit taxa auto intrucat primul propritar isi recuperase taxa achitata, fapt ce l-am aflat de la finante abia in 14 februarie 2013. Totodata prima instanta a insistat sa fac dovada inmatricularii anterioare a masinii in U.E, fapt pe care nu l-am putut proba deoarece primul proprietar nu le mai avea, iar de la inmatriculari au refuzat sa-mi dea informatiile deoarece nu eram eu cel care solicitase pentru prima oara inmatricularea.
Am depus recurs iar Curtea de apel Timisoara mi-a respin cerea motivand ca nu am studii juridice si ca trebuia sa redacteze un avocat. Nu inteleg prin acest aspect nu mi s-a incalcat dreptul meu la un proces echitabil???
Mai am posibilitatea sa cer revizuirea sentintei primei instante din prisma recentei pronuntari a CJUE????
Am vreo sansa de castig?
Trebuie sa angajez avocat sa redacteze cererea de revizuire sau o pt face personal??
Chiar nu poate sa-mi ofere nimeni nici o lamurire?
Adreseazate serviciului public comunitar regim inmatriculari autovehicule- unde ti-ai inmatriculat masina- cu cerere prin care sa-ti comunice data la care a fost inmatriculata masina si ince stat. Atentie cerea trebuie timbrata cu o taxa de cca 10 lei la finante.
Răspuns la discuția cale de atac
Le-am cerut si chiar acesta a fost motivul de recurs invocat de mine. Recurs care l-a respins pentru ca nu am putut face dovada ca as fi depus o cerere la finante de restituire lucru pe care l-am si afirmat ca nu l-am facut ; ori exact asta este speta cej din 18 aprilie 2013.
Da exacat cum am scris cuvant cu cuvant!
Din pacate sa pronuntat in sensul ca sunt inadmisibile datorita faptului ca nu am facut dovada ca le-am cerut.
Multumesc pentru raspuns.
Daca au trecut 4 luni de la data comunicarii inteleg ca nu se mai poate face nimic?
Discuție cale de atac
Mai am vre o cale de atac sau de revizuire a unei decizii a curtii de apel care a refuzat sa acorde dobanzi cu toate ca au fost cerute si in fond si in recurs,tinand cond ca a aparut chiar o decizie a CEJ intre timp chiar in sensul celor cerute de mine?
Eventual la vreo istaa din afara?
VA multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt:
-am castigat procesul ce ANAF definitiv si irevocabil cu dobanzile legale
-am solicitat ANAF executarea sentintei dupa ce in prealabil miau trimis scrisoare prin care intelegeau sa execute de bunavoie ;
-am fost chemat sa ridic banii dar nu au achitat decat taxa fara dobanzi
-i-am notificat in aceeasi zi ca nu si-au onorat integral obligatiile.
Ce as putea face pentru a recupera toata suma?
Răspuns la discuția inmatriculare fara taxa
Pentru aceasta masina n-a fost platita nici o taxa pentru ca nu erau in vigoare atunci (in 2005).
Eu am cumparat-o in septembrie 2012 de la vechiul proprietar,deci speta in cauza presupune daca ma incadrez sau nu sub efectul Ordonantei 1/2012.
Am cumparat un autoturism in luna sptembrie anul trecut,dar am omis sa fac transcrierea lui.
Acum cand m-am dus sa o fac mi-a fost solicitat sa fac plata taxei de poluare conf legii 9/2012.pot face ceva sa evit aceasta taxa?
Mentionez faptul ca aceasta masina a fost inmatriculata in Ro. in anul 2005 deci anterior intrarii in UE si inventarii acestui tip de taxa.