Am achitat taxa conform legii 9/2012 pentru o masina pe care am cumparat-o din tara si era inmatriculata deja. Mentionez faptul ca am cumparat-o in data de 27 decembrie 2012 -eu fiind al treilea proprietar- si am putut incepe actele de transcriere a proprietatii in data de 3 ianuarie 2013. pentru acest lucru prima instanta a considerat ca mi se aplica prevederile legii 9 si a considerat ca sunt obligat sa achit taxa auto intrucat primul propritar isi recuperase taxa achitata, fapt ce l-am aflat de la finante abia in 14 februarie 2013. Totodata prima instanta a insistat sa fac dovada inmatricularii anterioare a masinii in U.E, fapt pe care nu l-am putut proba deoarece primul proprietar nu le mai avea, iar de la inmatriculari au refuzat sa-mi dea informatiile deoarece nu eram eu cel care solicitase pentru prima oara inmatricularea.
Am depus recurs iar Curtea de apel Timisoara mi-a respin cerea motivand ca nu am studii juridice si ca trebuia sa redacteze un avocat. Nu inteleg prin acest aspect nu mi s-a incalcat dreptul meu la un proces echitabil???
Mai am posibilitatea sa cer revizuirea sentintei primei instante din prisma recentei pronuntari a CJUE????
Am vreo sansa de castig?
Trebuie sa angajez avocat sa redacteze cererea de revizuire sau o pt face personal??
Chiar nu poate sa-mi ofere nimeni nici o lamurire?
Adreseazate serviciului public comunitar regim inmatriculari autovehicule- unde ti-ai inmatriculat masina- cu cerere prin care sa-ti comunice data la care a fost inmatriculata masina si ince stat. Atentie cerea trebuie timbrata cu o taxa de cca 10 lei la finante.
Le-am cerut si chiar acesta a fost motivul de recurs invocat de mine. Recurs care l-a respins pentru ca nu am putut face dovada ca as fi depus o cerere la finante de restituire lucru pe care l-am si afirmat ca nu l-am facut ; ori exact asta este speta cej din 18 aprilie 2013.
Mai am vre o cale de atac sau de revizuire a unei decizii a curtii de apel care a refuzat sa acorde dobanzi cu toate ca au fost cerute si in fond si in recurs,tinand cond ca a aparut chiar o decizie a CEJ intre timp chiar in sensul celor cerute de mine?
Eventual la vreo istaa din afara?
VA multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie de fapt:
-am castigat procesul ce ANAF definitiv si irevocabil cu dobanzile legale
-am solicitat ANAF executarea sentintei dupa ce in prealabil miau trimis scrisoare prin care intelegeau sa execute de bunavoie ;
-am fost chemat sa ridic banii dar nu au achitat decat taxa fara dobanzi
-i-am notificat in aceeasi zi ca nu si-au onorat integral obligatiile.
Ce as putea face pentru a recupera toata suma?
Pentru aceasta masina n-a fost platita nici o taxa pentru ca nu erau in vigoare atunci (in 2005).
Eu am cumparat-o in septembrie 2012 de la vechiul proprietar,deci speta in cauza presupune daca ma incadrez sau nu sub efectul Ordonantei 1/2012.
Am cumparat un autoturism in luna sptembrie anul trecut,dar am omis sa fac transcrierea lui.
Acum cand m-am dus sa o fac mi-a fost solicitat sa fac plata taxei de poluare conf legii 9/2012.pot face ceva sa evit aceasta taxa?
Mentionez faptul ca aceasta masina a fost inmatriculata in Ro. in anul 2005 deci anterior intrarii in UE si inventarii acestui tip de taxa.