cu privire la speta privind suspendarea concursului de catre ANFP pe motiv ca au existat diferente mai mari de 1 punct intre membrii comisiei a fost data solutia : astfel eu am solicitat anularea deciziei de suspendare a concursului
validarea probei interviu pe baza rezultatelor obtinute, ca am luat peste 7 asa cum prevede legislatia
obligarea paratei sa emita ordin de numire pe functie
plata drepturilor salariale pe aceasta perioada
Solutia :
Admite in parte cererea, anuleaza masura suspendarii si respinge celelalte capete de cerere .
Pronuntarea a fost amanata de 2 ori
Desi se precizeaza ca ANFP nu a procedat corect cand a suspendat concursul intrucat comisia trebuia sa recalculeze ori de cate ori era nevoie pana elimina diferenta de notare , nu dispune masuri reparatorii .
Am vrut sa solicit in subsidiar finalizarea probei interviu, insa stiam ca odata ce comisia nu a fost corecta , rezultatul ar fi fost de respins , asa ca am decis sa stabileasca instanta.
Ei apreciaza ca nu se pot pronunta in locul comisiei de concurs .
Desi am avut dreptate ca ANFP nu a procedat corect, nu s-au dispus masuri de indreptare.
Voi face recurs si va tin la curent
va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea speta .
pe titlul de proprietatea a unui teren figureaza 5 mostenitori ( 4 copii si o mama)
Cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a facut doar mama insa cand a solicitat primariei sa ii elibereze o copie a primit raspuns ca nu figureaza cu cerere .
A intrebat in ce baza s-a emis titlul ca era obligatorie cererea formulata si au raspuns ca in baza registrului agricol . Are martori care pot sa confirme ca a depus cererea in 1991, ca au fost impreuna. Acum vrea sa scoata ceilalti mostenitori de pe titlul de proprietate ca nu au depus cerere , adica pe copii ca sunt plecati in strainatate si nu mai dau niciun semn de viata si vrea sa vanda terenul forestier .
Intrebare : ce sanse sunt sa se constate nulitatea absoluta a titlului daca nu i se gaseste cererea ? Credeti ca judecatorul o sa ia in calcul doar declaratia martorilor ?
Intr-un proces de partaj judiciar pentru atribuirea provizorie a unui teren s-a formulat cerere in instanta de 3 coproprietari din 5 cat exista pe titlul de proprietate . Instanta a deciz sa se efectueze o expertiza avand ca obiective impartirea pe loturi a terenului . Un reclamant nu a fost de acord cu expertiza motivand ca nu a solicitat o impartire pe loturi ci o atribuire provizorie a terenului ca nu se poate face o impartire ca acest lucru ar duce la o scadere a valorii terenului forestier ca nu exista aceiasi masa lemnoasa pe teren .
Fac precizarea ca la acel teren au lipsit ceilati reclamanti pentru ca au solicitat judecarea in lipsa. Instanta a respins cererea pe motiv ca s-a refuzat expertiza .
Intrebare: exista vreo sansa la recurs pe motiv ca potrivit art 48 din Cpr. civila : actele de procedura, apararile si concluziile unuia dintre reclamanti nu pot pagubi celorlati . Multumesc celor care imi dau un raspuns.
eu am alt punct de vedere legat de aceasta suspendare . Sintagma ,, suspendare ,, presupune o intrerupere , o amanare , a opri temporar o activitate , urmand ca procedura sa fie continuata din punctul in care a ramas si nu de la inceput . dar nu mai conteaza ca am formulat actiune in instanta . vom vedea daca legea poate fi interpretata asa cum au procedat ANFP .
multumesc pentru raspuns . dar am uitat sa precizez un element eu am obtinut si la proba interviu minim 70 de puncte cum spune HG 611/2008, ca sa pot fi declarat admis.
eu cred ca legiuitorul cand a precizat ca pentru anumite deficiente, se reia procedura de organizare si desfasurare a unui concurs a reinterat faptul ca exista situatii care privesc organizarea exemplificand ( nu au solicitat avizul ANFP, bibliografia sau anuntul de concurs nu sunt in concordanta cu legislatia , etc ) sau de desfasurare ( contestatii care ar conduce la o amanare a desfasurarii concursului, sesizari de conflicte de interese , incompatibilitati, cereri de recuzare etc ) . In cazul meu in legislatie exista precizare cum trebuie sa procedeze comisia.
suspendarea unui concurs = reluarea procedurii de la inceput?
mai precis : am fost declarat admis la primele doua etape a unui concurs respectiv selectie dosare si proba scrisa . am sustinut proba interviu si nu am primit nici-un raspuns de admitere sau respingere . dupa numeroase solicitari in scris am primit raspuns de la ANFP ca concursul se suspenda pe motiv ca ua existat diferente mai mari de 10 puncte intre membrii comisiei de concurs . fara sa precizeze perioada suspendare sau sa motiveze aceasta decizie . legea spune ca in astfel de situatii, membrii comisiei au obligatia sa reia procedura recorectarii ori de cate ori este nevoie pentru a inlatura aceasta sitautie . cu alte cuvinte presedintele comisiei trebuia sa convoace comisia pentru analiza dar nu au mai facut nimic . am formulat plangere prealabila si am primit raspuns ca se reia de la inceput organizarea si desfasurarea concursului ca, comisia de concurs a fost in imposibilitate de a finaliza calcularea si notarea probei . O suspendare de concurs inseamna o amanare, o intrerupere temporara a unei activitati, urmand a se relua procedura din punctul in care a ramas . Intrebare : Poate ANFP sa imi anuleze probele unde am fost declarat admis ? Eu cred ca nu . d-voastra ce parere aveti ? multumesc .
un consilier personal al primarului care este personal contractual i se pot delega atributiile de secretar de primarie daca acesta a iesit la pensie ? Este obligatoriu sa fi functionar public ?
contractul de munca nu are cum sa inceteze in ultima zi de preaviz pentru ca pe durata preavizului salariatul se bucura de toate drepturile prevazute in CIM . la calculul facut de d-voastra ati inclus si ziua de 04.06.2012 care este zi nelucratoare conf Codului Muncii .