Suma a fost de 350 mil.Nu am reusit sa fac un credit ptr a inapoia sulta.Dar nu e corect totusi sa mi se revina doar 150 mil .Valoarea ap este de 750.In cazul in care pe el nu-l intereseaza ce va face copilul lui.
Am uitat sa mentionez ca,fiul nostru peste 3 sapt implineste 18 ani.Mai are inca un an de liceu si nu stim unde vom sta
Buna seara.Am o intrebare daca se poate gasii un raspuns.In urma partajului apartamentul mi-a fost incredintat mie deoarece copii locuiesc cu mine cu conditia sa-i intorc fostului sot sulta.Nu am putut face rost de aceasta suma iar acum voi fi executata.In termen de 15 zile va trebuii sa eliberez locuinta.Apartamentul a fost evaluat la suma de 750 mil ,iar in urma executarii mie imi revine 150 mil.Va intreb pe d-stra:deoarece imi revine o suma atat de mica ,eu nu pot face contestyatie la executare pe motiv ca nu sunt deacord cu suma pe care o primesc tinand cont ca in hotararea judecatoreasca totul s-a impartit la doi?Nu mi se pare coresct ca fostul sot sa isi i-a suma intreaga,iar eu (si cu doi copii) sa primesc mai putin de un sfert suportand si cheltuielile de executare.Daca tot se face dreptate fiecare cum poate ,ma intreb pentru ce se mai face un partaj si se da o hotarare pe care ar trebuii sa o respectam?
Am nevoie de un sfat.In timpul casatoriei fostul sot a facut un credit de nevoi personale pe 10 ni eu fiind coplatitor.In urma partajului s-a stabilit sa platim fiecare jumatate din suma.Acum fostul sot a fost si a achitat creditul luna aceasta fara ca mie sa imi spuna ceva..Mentionez ca ,creditul era pana in anul 2017.La achitare i s-a recalculat dobanda si a achitat o suma destul de mica Ir pe mine m-a chemat in instanta sa-i achit suma care era stabilita de instanta (adika inca o data si pe jumatate)As dorii sa ma indrumati ce trebuie sa fac,cu ce documente sa ,a adresez in instanta deoarece dobanda care s-a recalculat a fost si la partea mea.Nu e corect sa-i intorc aceea suma pe care el a achitato in totalitate.
Buna ziua.Doresc sa ma informez unde ma pot adresa pentru a ma interesa de o locuinta ce nu mai este locuita de foarte multi ani.Am inteles ca proprietarul a decedat cu multi ani in urma si a fost mormantat de catre primarie.Se pare ca locuinta a fost locuinta proprietate personala.La primaria daca merg imi pot da mai multe detalii?Banuiesc ca acum apartamentul este grefat de datorii (cel putin impozitul pe locuinta).De acest apartament nu s-a mai interesat nimeni si as dorii sa aflu daca se poate vinde sau dat spre locuinta sociala.Va multumesc.
Eu nu mai am cum sa o vand ,deoarece s-a facut adresa la cadastru si e scoasa la licitatie
Da ,nu se va vinde si in cazul acesta va platii executorul si o suma foarte mica ce imi mai revine mie,iar el va ramane cu casa.El vrea casa dar fara obligatii pe cand eu voi avea cel mai mult de pierdut.Va multumesc frumos
As mai avea tousi o intrebare la d-stra.Eu voi ramane fara casa,loc de munca,bani.Daca la prima licitatie nu se va vinde e clar ca ii va ramane lui casa iar eu nu voi mai beneficia de mai nimic.Se poate sa inaintez o actiune mai bn zis o ordonanta presedentiala sa-i incredintez copilul?Imi este destul de greu dar daca nu am ce sa-i ofer.....sa stam pe drumuri si sa cersim?In tara noastra asa face statul dreptate copiilor din familie.Ne mai miram de ce sunt pline Caminele de copii.Voi fi nevoita sa plec sa castig un ban sa-i iau copilului o casa.Dar pana atunci sa il tina si taicasu ca doar ii revine casa.Practic pentru acest copil am vrut sa avem o casa
Hotararea de partaj s-a [pronuntat anul trecut iar executarea anul acesta.Intre timp eu am tot comunicat cu fostul si i-am propus sa ii platesc o banca,sa ne intelegem intr-un fel.Am sunat chiar si executorul in ideea sa imi esaloneze suma.Sa platesc in rate.Dar totul fara rezultat.
Buna ziua.Am fost rugata de catre fratele meu s-a ma interesez de o problema.Intr-o zi fratele meu a primit un plic de la casa de asigurari de sanatate prin care ii comunica ca are de plata suma de 20000lei.Calcul facut din anii 2005-2012.In aceasta perioada el a fost ba in somaj ba a alucrat fara carte de munca.Practic pe cartea de munca nu este nimic operat.Intrebarea este:,,Daca nu a platit ptr sanatate nici nu a beneficiat de consultatie gratuita,reteta...smd.,pentru ce are de plata aceasta suma si daca este obligat sa o plateasca.Va multumesc
Buna ziua.Am si eu o intrebare si as fi tare multumita daca cineva imi poate da un raspuns clar.Sunt divortata de 4 ani.de un an s-a finalizat si partajul in urma caruia mi s-a incredintat locuinta deoarece am un baiat care in august implineste varsta de 18 ani si un altul de 5 anisori care este luat in plasament.In hotararea definitiva s-a subliniat ca eu raman in casa dar in termen de 6 luni sa-i intorc fostului sot sulta stabilita.Am umblat in disperare si nu am reusit sa obtin acesti bani si ca urmare mi-a venit citatia cu termenul de licitatie.Fostul sot a inaintat executare.Intrebarea mea este,,-Mai exista vreo cale prin care sa pot ramane in casa cu ,copilul?Ma refer daca ar mai fi vreo procedura judecatoreasca prin care sa combat executarea,fiind vorba de un copil care nu am unde sa merg cu el.In cazul in care se va vinde casa voi ramane si fara locul de munca si practic nu avem unde sa mergem si cu ce sa traim.Am discutat cu fostul sot sa i-a el copilul ca eu sa pot merge in afara la munca sa strang bani sa cumpar o casa si nici nu vrea sa auda.Este destul de dureros deoarece copilul mai are un an de liceu,si nu am ce solutie sa mai gasesc.Cu chirie nu imi pot permite.Va multumesc