avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde ma pot adresa pentru a ma interesa de o locuinta ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde ma pot adresa pentru a ma interesa de o locuinta nelocuita de foarte multi ani?

Buna ziua.Doresc sa ma informez unde ma pot adresa pentru a ma interesa de o locuinta ce nu mai este locuita de foarte multi ani.Am inteles ca proprietarul a decedat cu multi ani in urma si a fost mormantat de catre primarie.Se pare ca locuinta a fost locuinta proprietate personala.La primaria daca merg imi pot da mai multe detalii?Banuiesc ca acum apartamentul este grefat de datorii (cel putin impozitul pe locuinta).De acest apartament nu s-a mai interesat nimeni si as dorii sa aflu daca se poate vinde sau dat spre locuinta sociala.Va multumesc.
Din moment ce serviciile funerare au fost achitate de catre Primarie, banuiesc ca nu au existat urmasi/mostenitori ceea ce inseamna ca este foarte probabil ca locuinta sa fi revenit statului. In cazul acesta nu ar trebui sa existe datorii. Daca nu s-au efectuat formalitatile de intrare in proprietatea statului, apartamentul are statutul de "al nimanui" si atunci are si datoriile aferente la impozitul pe cladire. Prima intrebare, trebuie intradevar "facuta", catre Serviciul de la Primaie care se ocupa de inchiriere de locuinte de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un spatiu/depozit comercial si impozitul este mult peste valoarea lui ce pot face? inchiriez2012 inchiriez2012 detin un spatiu/depozit comercial, impozitul anual este foarte mare,acuma 15-20 de ani a avut activitate, de atunci nu este nici un fel de activitate spatiul ... (vezi toată discuția)
Doua cladiri, mod de intocmire declaratie fiscala chiochiu chiochiu apartamentul detinut impreuna cu sotul se considera 50% sau cladire intreaga? am construit o casa pe un teren mostenit doar de mine si autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri miha5 miha5 Stiu ca in anii precedenti daca am mai multe cladiri- in cazul meu 7 apatamente si 3 case- eram scutita de plata impozitului majorat daca aveam contracte de ... (vezi toată discuția)