avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Doua cladiri, mod de intocmire declaratie fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Doua cladiri, mod de intocmire declaratie fiscala

apartamentul detinut impreuna cu sotul se considera 50% sau cladire intreaga?
am construit o casa pe un teren mostenit doar de mine si autorizatia de construire e doar pe numele meu; sunt obligata sa-l trec si pe el pe Declaratia fiscala ? chiar daca el nu doreste asta ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 17:52, 1 August 2013
Apartamentul pe care-l detineti impreuna cu sotul, daca asa este specificat in actul de proprietate, se considera 50% pentru fiecare.
Daca este si locuinta de domiciliu, veti plati, atat dvs cat si sotul, impozit nemajorat.

Pe terenul mostenit, pe care ati construit o cladire- cu autorizatie de construire-, de la data procesului verbal de receptie a constructiei, datorati impozit pe cladire majorat(pentru ca nu este cladire de domiciliu si nici obtinuta prin succesiune legala=mostenire).

De la data procesului verbal de recepptie- intocmit de reprezentantul serviciului urbanism din primarie- aveti obligatia declararii cladirii finalizate la primarie la seviciul/ biroul impozite si taxe locale- in vederea impunerii. Declaratia fiscala o veti face pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladire noua mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am obtinut autorizatie de constructie pentru un P+2 in mai 2009, autorizatie prelungita apoi inca un an pana in 30.06.2011. Inainte cu o luna de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe contructie cristina1990 cristina1990 Buna seara, am cerut pentru terenul pe care il detin o autorizatie de constructie in anul 2009, nu am ridicat nimic pe terenul mentionat(nici macar fundatia). ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii furgim furgim Buna ziua M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu ... (vezi toată discuția)