avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate Luca23

Activitate Luca23

Buna tuturor! Intampin o situatie foarte delicata la locul de munca. Dupa ce i-am spus ca de la anul nu mai doresc sa lucrez la firma dumnealui din motive obiective, seful meu mi-a accesat conversatiile de pe numarul meu personal whatsapp, fiind logata pe calculatorul de serviciu (in interes de serviciu) si a aflat ca vreau sa imi depun CV la alte firme din oras. Apoi a inceput sa sune la diverse companii sa le spuna ca eu am probleme psihice si sa nu ma angajeze. Mentionez ca stie despre mine ca am depresie si i-au tratament, insistand atunci cand a aflat sa merg la un medic ce ii este prieten. Acum banuiesc ca acest medic i-a dat detalii despre starea mea de sanatate si foloseste lucrurile alea impotriva mea. Ce as putea sa fac pe cale legala? Eu mi-am respectat contractul, am stat in preaviz.
Buna ziua. In blocul unde locuiesc, la parterul acestuia s-a deschis de la începutul dării in folosință o cafenea. Aceasta cafenea a primit acord semnat de la persoana de deasupra locație, plus alti doi vecini din stanga si din dreapta locatiei. Pana aici totul ok. Problema este ca acum, aceasta persoana, inclusiv eu și alta vecina care suntem in proximitatea cafenelei suntem deranjate de: muzica, fum de tigara, miros de mâncare, gălăgia celor care se aduna, etc. S-au făcut câteva sesizări la poliție, primărie, asociatie..dar nu am primit nici măcar un răspuns. Ce am putea face mai mult de atât ? Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic impotriva socializarii, dar limitele bunului simt au fost de mult timp intrecute. Mai ales ca am incercat rezolvare pe cale amiabila si nu s-a ajuns la nici un acord comun. Multumesc anticipat !
Discuție Alcool la volan
Buna ziua. In data de 22.03 mi s-a retras permisul de conducere in urma unui filtru de alcool, rezultatul alcoolemiei in aerului expirat fiind de 0.43 am fost încadrată la dosar penal. In urma recorectărilor probelor biologice ~ 0.74, m-am încadrat la limita contravenției. Întrebarile mele sunt: in cât timp îmi pot recupera permisul având in vedere ca situația mea nu este de dosar penal, cât durează ordonanța de clasare a dosarului și care sunt pașii pe care ii pot urma pentru o urgentare ? Mentionez ca nu am făcut accident, nu am condus pe o distanta mare, nu am fost pericol public și nu am antecedente. Mulțumesc !
Răspuns la discuția Mai multe infracþiuni
avvalentina a scris:

Faptul ca nu detine atestat nu dovedeste intentia savarsirii unor infractiuni.Este asociat al firmei sau a fost implicat direct in acele incidente?


Este implicat direct, nu are nici o firma, dar se pare ca acuzatia de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei a cazut. Au mai ramas acuzatiile de lovire sau alte violente, vatamare corporala si santaj.
Răspuns la discuția Mai multe infracþiuni
Este implicat direct, nu are nici o firma.
Bună seara. Un prieten a fost arestat pentru infracţiuni de lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, şantaj şi desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare si întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora, fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege, a primit un mandat de arestare de 29 de zile. Întrebarea mea pentru dumneavoastră este: ce se poate face să nu ajungă la răspunderi și acțiuni grave ?