avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate AncaIoanaC

Activitate AncaIoanaC

Asta e si ingrijorarea mea, penteu ca "ofertarea" s-a facut printr-un reprezentant eztern si in banca s-a prezentat cu acesta pentru semnare, moment in care a fost retrasa toata suma. Mulțumesc pentru raspuns

Irina Pricop a scris:

Nu stiu de ce dar mie imi suna a manarie facuta de vreun functionar din banca. Eu cand am vrut sa iau 10.000E nevoi personale pe care ii garanta sotul meu, mi-a fost respinsa cererea pe considerentul ca domnul e prea in varsta (72 de ani). Amandoi cu salariu, el si cu pensie. Si era un credit pe 5 ani iar salariul meu numai depasea 2000E. Deci e posibil sa fi stiut cineva ca era bolnav si sa se fi gandit ca oricum nu mai are nimic de pierdut, sa-i fi cerut sa faca un credit. Ca dovada ca i-a retras foarte repede si au disparut.

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn/doamna, credeam ca acest site este unul de suport si nu unul de critici si ironii gratuite care in astfel de situatii fac situatia si mai neplacuta. Va doresc sa nu treceti printr-o situatie de acest tip vreodata, pentru ca nu cred ca veti fi bucuros sa platiti niste polite de care au beneficiat altii ( banuiesc ca alte persoane si-au insusit suma). Dar ca sa va raspund diplomat, situatia financiara imi permite sa am o viata linistita fara sa ravnesc la garsoniera tatalui meu, situata intr-o zona dezolanta. Mi-am sustinut financiar pentru situatii medicale si nu numai tatal, nu sunt genul de copil care se bucura de mosteniri si abia asteapta sa faca succesiunea pentru a beneficia de bunuri. Nu vroiam sa intru in diverse detalii, am solicitat suport pentru o situatie data, si sincer sunt dezamagita ca am ajuns sa fiu atacata ironic pentru ca mi-am permis sa adresez o intrebare. La capitolul aruncatul cu piatra, poporul roman e campion pe podium. Numai bine!

ibn a scris:

Din cate observ eu dumneavoastra vreti sa mosteniti, fara ca sa si platiti. Sunteti doar cu luatul, nu si cu datul.. Cum am mai spus si in alte dati la succesiune se mosteneste SOLDUL. Cel decedat este la fel de liber sa isi administreze finantele cind a fost viu ca si dumneavoastra. Poate a avut o cheltuiala legata de sanatate. Iar banca cand acorda credite cu ipoteca nu cere certificat medico legal. Dumneavoastra puteti sa va privati de absolut orice ca sa mosteneasca copilul o suma cat mai mare. Puteti sa faceti un credit si sa achitati suma caci e vorba de tatal propriu si personal. Sau sa.............renuntati la mostenire. Oare veti renunta?..........

Este vb de 13000 Ron, iar doamna de la banca spune ca sigur a refuzat sa i se faca asigurare. Eu stiam ca alte banci te obliga indiferent de suma sa iti faci pentru a fi despăgubiți de catre firmele de asigurare, in caz de deces. Legat de starea de sanatate chiar daca a fost sau nu intrebat, vizibil el arata ca un om extrem de bolnav.

Emilika40 a scris:

Despre ce sumă e vorba? Mie la 7.000 de lei luați acum câțiva ani efectiv mi-au băgat pe gât o asigurare de viață. Dvs. vorbiți de posibilitatea executării imobilului, pare că e vorba de mulți bani. Dacă da, mi-e greu să cred că nu a fost întrebat de starea de sănătate.


El a fost cu siguranta in bnca pentru ca i-am gasit documentele de retragere, insa nu stiu cat de coerent a fost avand in vedere tratamentul cu morfina. Sper sa gasesc o alta optiune decat cea de a platii imprumutul, dar voi vedea ce dispune banca :(. Va multumesc pentru raspuns

gi-jane2 a scris:

as face plangere penala, sigur ca se stie in ce sucursala a fost pt a semna, sa se vada pe camere ca el a fost si la fel, daca el a retras de la bancomat ( daca e cazul)
daca a fost, sunteti buni de plata in limita valorii mostenite, nu indicat sa asteptati pana la executare ca nu mai ramaneti cu nimic din casa.
preluati datoria si platiti in rate.

Buna ziua, ma confrunt cu o problema neplacuta. Tatal meu a decedat pe data de 20.07.2022, iar pe data de ,08.07.2022 a obtinut un imprumut de la OTP, de nevoie personale fara garantii imobiliare si fara asigurare optionala in caz de deces. Nu stim ce s-a intamplat cu suma obtinuta si retasa in aceeasi zi, deoarece seara la ora 23 a fost preluat de ambulanta si internat la sectia de Oncologie. Tata era in faza terminala as putea spune a bolii, cancer, cancer care a recidivat in forma agresiva. Starea lui de sanatate era extrem de precara, aratand ca un om muribund, extrem de slab, mai mult mort decat viu ( deja avea reteta eliberata pentru morfina) motiv pentru care si pe externarea din spital era mentionat ca la internare avea o stare generala alerata. In data de 18 a fost externat, iar pe 20 a decedat. Am fost la banca pentru a discuta solutia pe care o avem pentru inchiderea creditului ( nu stim ce s-a intamplat cu suma, noi familia nefiind in judet la momentul respectiv) , dar reprezentantul bancii nu a stiut sa ma indrume, prin urmare intentionez sa transnit o sesizare catre banca, protectia consumatorului, asociatia bancilor, BNR, tot ce se poate pentru a solicita sprijin pentru ca nu mi se pare normal ca banca pentru a-si atinge targetul sa dea un credit unui om vizibil extrem de bolnav, pentru o perioada de aproape 4 ani ( o gluma proasta) cand el arata de parca avea zile. Nu stiu ce parghii legale exista, daca exista, insa va rog mult sa ma ajutati daca exista optiuni de a ramane aceasta datorie pe cheltuiala bancii. Totodata as dori sa stiu daca nu fac succesiunea daca banca poate executa imobilul tatalui meu pentru recuperarea datoriei. Multumesc
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare. In cadrul companiei a fost intocmit un regulament intern asupra caruia ar trebui aduse modificări care vor fi variabile in functie locatia unde isi desfasoara echipa activitatea. Concret s-a impus in urma unui control ca trebuie stabilit locul pentru depozitarea deseurilor ( cabluri, resturi materiale electrice) , loc pentru fumat pentru angajati etc. Compania are lucrari pe mai multe santiere, lucrari care la un moment dat se vor incheia si vor aparea unele noi. Pentru a fi in legalitate, cum trebuie sa procedam in mod corect? Facem o anexa la regulamentul intern pentru fiecare santier in care aducem completarile de rigoare, care va fi luat la cunostinta de catre fiecare angajat? Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Buna seara, va solicit ajutorul.Sotul.meu este reprezentantul legal al companiei noastra si acum ceva timp a solicitat sistarea colaborarii pentru promovarea serviciilor societatii publicate pe un site si rugamintea de a nu mai fi reofertati pe viitor. Problema este ca, reprezentatii site-ului sunt agansanti si periodic il contacteaza telefonic sau pe emailul societatii ptr reofertari.Exista o solutie in regulamentul Gdpr care sa acopere si reprezentantul.legal persoana fizica aferenta societatii pj? Este frustrant sa fi contactat cu regularitate si cu insistenta si dorim sa gasim o portita prin care sa putem stopa acest eveniment neplacut.

Multumesc
Buna seara, apelez din nou la ajutorul vostru nepretuit.Societatea noastra detine 2 apartamente incadrate ca si fiind spatii de birou pe care noi nu le folosim cu destinatie spatiu birou si pe care intentionam sa le vindem.Inainte de acest demers intentionam sa facem schimbat in spatiu locativ insa solicitarea ne-a fost respinsa de la Urbanism, pe motiv ca in corpul blocului sunt spatii de birouri si am crea un disconform proprietarilor + partea de autorizatie ISU ar trebui modidicata.Solutia pe care ne-o propun ei este sa convingem toti proprietarii sa isi modifice destinatia imobilelor, ceea ce desigur nu se poate intampla. Din pacate nu pot sa dovedesc si este irelevant ptr organele statului, faptul ca in tot corpul de bloc care este destinat spatiilor de birou ( exista si corpuri cundestinatie mixta) defapt functioneaza 1 birou si in rest sunt amenajate ca si locuinte.Va solicit parerea, daca exista vreo portita prin care as putea sa fac aceasta schimbare care sa imi permita vanzarea bunului.

Multumesc in avans
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Pe domeniul public, la limita cu gardul prorietatii mele exista foarte multi copaci a caror crengi ajung inclusiv pe proprietatea personala.Crengile lor se intind destul de mult ajungand spre tiglele de pe acoperis.Pot sa tai crengile care se afla pe proprietatea mea fara a primi vreo amemda?Sau trebuie sa solicit un aviz ptr toaletarea copacilor?
Multumesc in avans ptr raspuns
Multa sanatate tuturor!
Anca
Multumesc foarte frumos ptr ajutor.
Numai bine!

trandafir2 a scris:

Declaratia pe proprie raspundere este o declaratia obisnuita cu datele de identificare si contact si mentiunile corespunzatoare, iar planul de redresare financiara este personalizat pe specificul activitatii si situatiei dvs, asa incat nu poate fi vorba despre un model in aceasta situatie. Apelati la contabilul dvs pentru o mana de ajutor, costurile nu pot fi mai mari de 500-1500 lei.