- primaria poate bloca trimiterea documentatiei catre prefectura pentru obtinerea titlului de proprietate pentru un teren pentru care intre timp s-a deschis in instanta un proces pentru "servitute de trecere" ?
Documentatia este completa, dosarul inregistrat la primarie in termenul prevazut de lege dar inca nu i-a venit timpul sa fie validat de comisia primariei inainte sa fie trimis la prefectura si intre timp a aparut un litigiu de servitute de trecere pe terenul respectiv, persoana care a deschis procesul sesizand si primaria pentru a opri obtinerea titlului de proprietate.
Buna ziua,
Avem un teren neintabulat (suprafata reala 5100 mp) care la primarie apare doar 3500 mp in registrul agricol si toate terenenurile de pe strada respectiva apar sub numele XXXXX fara numar de casa. Terenul respectiv este pe strada XXXXX, nr 100.
Problema este ca un un frate al mamei mele (care locuieste pe aceasi strada XXXXX, nr 127) care lucreaza la primarie a inceput procedura de intabularea prin punerea in posesie a diferentei de 1600mp (pana la suprafata reala de 5100mp), folosind un vecin fals (in procesul de vecinatate cu vecinii) pe latura terenului pe care ar trebui sa fim noi si bineinteles cumva primaria este partasa la acest furt de teren (primaria se scoate ca toate terenurile din zona aia apar in registrul agricol sub numele XXXXX, fara numar de casa, si ca noi sa ne vedem de treaba ca doar avem 3500mp cat apare in registru)
Ceilalti frati ai mamei toti sunt de acord sa vina de declare ca celalalt frate a intrat cu abuz de putere pe bucata acea de teren.
In trecut mama a incercat sa intabuleze terenul respectiv (avem schita facuta de topograf autorizat, pe vremea respectiva parca venea de la tribunal), suprafata reala de 5100mp, prin tribunal, dar tot acelasi frate a introdus o hartie la tribunal ca sunt mai multi frati si sa se opreasca intabularea, a avut termen 1 an de zile sa aduca probe ca are si el drept pe acel teren dar nu a adus nimic si a pierdut (avem sentinta judecatoreasca). Pe schita facuta de topograf autorizat pe vremea respectiva, acum se vedem clar cum se suprapune parcela de 1600mp luata abuziv de fratele mamei cu ajutorul primariei.
Exista deja deschis un dosar penal pentru fals si uz de fals…am putea sa il extindem si pentru tulburare de posesie sau alt articol penal ? am putea sa chemam si primaria pentru abuz in serviciu ?
ce putem face ?
cum putem opri intabularea (exista deja numar cadastral) ? sa mergem in civil ? daca da, pe baza carui articol ?
Multumesc !
Este ok sa fiu angajat cu carte de munca si mai iau o parte din bani pe PFA la aceeasi firma (facturile pt PFA sunt facute pe aceeasi firma si semnate de acelasi patron)?
In aceste conditii pfa-ul nu se incadreaza la pfa dependent si trebuie platite toate (impozit, cas, pensie) ca si pe cartea de munca ?
Din cate am analizat situatia mea se incadreaza aici:
Art. 220
Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Inca o intrebare as avea: Eu daca depun plangere la politie ei ar fi obligati sa vina sa ii someze sa iasa de pe terenul ala ? Sau ei pot decide sa trimita cazul in instanta ?
Daca eu intru si imi iau terenul cu forta inapoi care ar fi consecintele ?
Fapta lor de intrare cu forta si amenintare nu se incadreaza si la VIOLAREA DE DOMICILIU (art. 192 C. pen.) ?
Am o intrebare legata de mostenirea unui teren. Avem un teren din care 25 ari a fost trecut de bunica pe mama acum 25 de ani. In 2002 bunica a murit fiind ultima din bunici ramasi in viata. Bunicul a murit cu mult timp inainte. Bunica a avut inainte sa moara trecuta pe ea 10 ari tot din terenul ala. Terenul are in realitate 54 de ari insa la primarie este trecut doar 35 de ari deoarece, cica mai demult la sat terenurile nu erau trecute exact cat aveau, erau trecute aproximativ. Asta inseama ca tot terenul era pe bunica inainte sa ii dea si la mama acum 25 de ani , partea de 25 de ari. Acesti 10 ari ramasi de la bunica a fost impartiti in doua: 5 ari a lua mama, 5 ari a luat matusamea, o sora de a lui mama. Idea ii urmatoarea: au existat 2 randuri de copii: 5 frati rezultati din relatia lui bunicu cu prima sotie si 2 surori (mama si matusamea) rezultate din relatia dintre bunica si bunicu.
Acum 8 ani 2 frati vitregi de a lui mama au intrat cu forta pe o parte din teren, avand relatii la politie, primarie si asa mai departe. Au spart gardurile existente, au facut ce au vrut ei. De 8 ani lucreaza terenul ala , la primarie neavand deloc pozitie.
La primarie la adresa aia ei nu au nici un teren pe ei. Mama a facut plangere la politie de atatea ori, insa ei o trimiteau sa mearga la tribunal iar cand trimitea plangerea prin posta cu aviz de primire o amenintau ca nici nu o mai citeaza sa mearga.
Intrebarea mea este: Daca ei nu au pozitie la primarie pe partea aia de teren pe care au intrat cu forta, ei nu figureaza nicaieri ca ar avea la adresa aia partea aia de teren luata cu forta, nu ar trebui ca organele abilitate (politie, primarie, dna) sa se autosesizeze daca facem plangere ?
Idea este de ce sa ma duc eu sa ii dau in judecata cand ei stau si lucreaza un teren de al nostru fara sa aiba dreptate ?
Daca ei nu au fost multumiti cum a impartit bunicu , ei ar trebui sa mearga sa ne dea in judecata ca le mai trebuie teren undeva daca nu le convine.
Numai bine la toata lumea!
Astept raspunsul vostru referitor la ce alternative am in situatia asta pentru a solutiona problema. Multumesc.
Am o intrebare legata de mostenirea unui teren. Avem un teren din care 25 ari a fost trecut de bunica pe mama acum 25 de ani. In 2002 bunica a murit fiind ultima din bunici ramasi in viata. Bunicul a murit cu mult timp inainte. Bunica a avut inainte sa moara trecuta pe ea 10 ari tot din terenul ala. Terenul are in realitate 54 de ari insa la primarie este trecut doar 35 de ari deoarece, cica mai demult la sat terenurile nu erau trecute exact cat aveau, erau trecute aproximativ. Asta inseama ca tot terenul era pe bunica inainte sa ii dea si la mama acum 25 de ani , partea de 25 de ari. Acesti 10 ari ramasi de la bunica a fost impartiti in doua: 5 ari a lua mama, 5 ari a luat matusamea, o sora de a lui mama. Idea ii urmatoarea: au existat 2 randuri de copii: 5 frati rezultati din relatia lui bunicu cu prima sotie si 2 surori (mama si matusamea) rezultate din relatia dintre bunica si bunicu.
Acum 8 ani 2 frati vitregi de a lui mama au intrat cu forta pe o parte din teren, avand relatii la politie, primarie si asa mai departe. Au spart gardurile existente, au facut ce au vrut ei. De 8 ani lucreaza terenul ala , la primarie neavand deloc pozitie.
La primarie la adresa aia ei nu au nici un teren pe ei. Mama a facut plangere la politie de atatea ori, insa ei o trimiteau sa mearga la tribunal iar cand trimitea plangerea prin posta cu aviz de primire o amenintau ca nici nu o mai citeaza sa mearga.
Intrebarea mea este: Daca ei nu au pozitie la primarie pe partea aia de teren pe care au intrat cu forta, ei nu figureaza nicaieri ca ar avea la adresa aia partea aia de teren luata cu forta, nu ar trebui ca organele abilitate (politie, primarie, dna) sa se autosesizeze daca facem plangere ?
Idea este de ce sa ma duc eu sa ii dau in judecata cand ei stau si lucreaza un teren de al nostru fara sa aiba dreptate ?
Daca ei nu au fost multumiti cum a impartit bunicu , ei ar trebui sa mearga sa ne dea in judecata ca le mai trebuie teren undeva daca nu le convine.
Numai bine la toata lumea!
Astept raspunsul vostru referitor la ce alternative am in situatia asta pentru a solutiona problema. Multumesc.