De fapt avocatul a contestat in special timpul alocat studierii dosarului, in conditiile in care la dosar exista doua cereri de studiu. Trebuie sa precizez cum de altfel am mentionat si in cererea de reexaminare a masurii de diminuare a onorariului ca toata documentatia a fost pusa la dispozitia mea in format electronic si faptul ca la dosar sunt doar 2 cereri de studiu este irelevant. Una peste alta instanta mi-a pus in vedere sa indic temeiul de drept al cererii de reexaminare si m-am blocat in NCPC nu prevede nimic in acest sens.
La solicitarea avocatului, mandatar al contestatorilor, mi s-a pus în vedere să detaliez toate cheltuielile care constituie decontul lucrării dispuse în cauză, am depus o notă justificativă cu privire la onorariul solicitat. Urmarea: avocatul a depus cerere de diminuarea onorariului, eu depun cerere de reexaminare a măsurii reducerii onorariului.
Care este temeiul de drept al acestei solicitării, în condițiile în care NCPC nu prevede nimic special în acest sens.
O societatea achizitioneaza marfuri (cereale) si le vinde sub pretul de achizitie, deci venitul este sub nivelul cheltuielii.
Cheltuiala cu marfurile este deductibila sau nu d.p.d.v fiscal??????????
Am avut control de la AJOFM- tematica ”verificare angajator care incadreaza persoane peste 45 de ani in baza art.85 din LG 76/2002 republicata..., in urma controlului s-a contatat ca s-au depus declaratii rectificative pentru 4 luni (iunie, iulie, august, septembrie 2013) în data de 4 noiembrie 2013, ca urmare a acestui fapt societatea este obligata la restituirea subventiei acordata pentru cele 4 luni, invocand aert.6 din HG 174/2002. Trebuie mentionat ca nu s-a modificat fondul de salarii, cum de altfel se mentioneaza si in procesul verbal. Singura modificare a fost asupra impozitului pe salarii (persoana in intretinere omisa a fi declarata la data angajarii, normal ca sa schimbat baza de impunere), debitele aferente bugetului j.de somaj a ramas nemodificat.
Mai trebuie spus ca OG 92/2003, la art.84 Corectarea declaratiilor fiscale, prevede:
” (1) Declaratiile fiscale pot fi corectate de catre contribuabil, din proprie initiativa, pe perioada termenului de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale.
(2) Declaratiile fiscale pot fi corectate ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia initiala, prin depunerea unei declaratii rectificative.”X-(
#-oCum se calculeaza un concediu medical, daca am mai beneficai de concedii medicale in trecut. Societatea la care lucrez, nu mi-a luat in calcul toata perioada de stagiu, in sensul ca la calculul conc.medical din ceasta luna (aprile) nu a luat in calcul decat perioadele lucrate ne tinand cont si de perioadele cand am fost in concediu si desi am citit ordonanta 158 nu am inteles mare lucru. In calcul se tine cont sau nu de perioadele in care am fost in concediu medical: decembrie -5zile, ianuarie 15 zile si februarie 10)
Va multumesc