Contract de adoptie-donatie animal (cabalina).
Va rog, imi puteti spune in ce conditii pot anula un contract de adoptie-donatie al calului (asa scrie pe contract :"adoptie-donatie").Mentionez ca nu s-a efectuat la notar. Multumesc anticipat.
Deoarece in curtea unde locuiesc ca proprietar, se afla un teren care tocmai a fost vandut in vederea construirii unui bloc de locuinte, eu neavand in proprietate decat terenul de sub casa, as dori sa stiu cati metri , legal, trebuie sa-mi lase ca drum pietonal de servitute si conform carei legi. Deasemeni, sunt obligati sa lase drum de acces in caz de incendiu pentru pompieri ? Conform carei legi ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua ,
Ce documente sunt necesare pentru eliberare duplicat certificat de nastere in situatia minorului orfan ?
(Avem copie, nelegalizata, dupa certificatul de nastere ). Bunica materna are nevoie cat mai urgent de acesta, pentru rezolvarea statutului social al copilului. Locuieste in Pitesti, certificatul minorului fiind in pastrare la registrul de stare civila al sectorului 2 Bucuresti.
Multumesc anticipat.
Buna ziua! Ma adresez cu o intrebare al carei raspuns poate rezolva sau nu un aspect care persista de cativa ani.
Mama mea, de care sunt adoptata, si-a obtinut naturalizarea in alta tara . Cu aceasta ocazie si-a schimbat prenumele romanesc cu alt prenume - cel strain.( mentionez ca este vorba doar de prenume nu de numele de familie - nefiind casatorita). Pe certificatul meu de nastere nu este trecuta decat mama, fara tata. Asadar initiala tatalui, la mine in acte, este initiala prenumelui mamei.
Ea si-a obtinut alt certificat de nastere cu prenumele actualizat .Locuieste in strainatate, aste in varsta si bolnava psihic. Iar eu locuiesc in tara.
Certificatul meu de nastere este cu prenumele ei initial - romanesc. Evident ca pe baza lui s-au emis doua C.I.-uri, toate documentele aferente studiilor pana la nivelul celor post universitare, etc. si o gramada de alte acte. Ce se poate face in aceasta situatie si ce implicatii pot aparea daca da / nu actualizez certificatul meu de nastere cu numele ei nou. Se poate sa nu-l mai modific ? Va multumesc anticipat !
Ma intereseaza sa stiu, daca un detinut de drept comun ce a depus munca utila in timpul detentiei, are dreptul ca acei ani sa-i fie considerati la vechimea in munca.
Multumiri anticipate.