O Lege promulgata si intrata in vigoare(Legea 197/2016), schimba sau nu prevederile unui regulament(ordinul 700/2014 al directorului ANCPI)???
Ma refer la articolul 37, aliniatul 6, nou introdus.
Ce trebuie sa faca o PFA pentru a-si vinde un obiect de inventar amortizat, respectiv un autoturism?
Va rog sa-mi spuneti daca terenul ocupat de curtile interioare(de lumina) face parte din terenul ocupat de cladirea respectiva. Si, daca se poate, conform carei legi, articol...
Va multumesc foarte mult!
Daca o PFA alege sa plateasca cota de 10.5% la CAS, ce vechime i se va considera la calcularea punctajului? Va multumesc!
Imi puteti spune, va rog, in cazul unei PFA, la inspectia fiscala, pentru ce perioada din urma trebuiesc prezentate(se pot cere de catre inspectori) actele contabile. Precizez ca am contabilitatea in partida duble si nu am angajati!
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti cum si in ce conditii, un asociat(din doi) la un SRL, isi poate vinde actiunile catre o persoana fizica!
Multumesc frumos!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum se aplica legislatia in vigoare in urmatorul caz :
o zona este introdusa prin PUG in intravilan, avind folosinta A(agricol). Conform cu legislatia, parcelele pe care s-a obtinut autorizatie de construire au fost scoasa din circui! Dar drumul de servitute pentru aceste parcele cum poate fi scos???(mantionez ca drumul a rezultat in urma dezmembrarii unui intreg in parcele separate, la care se accede prin respectivul drum de servitute!
Multumesc foarte mult!!!
Va rog sa ma sfatuiti cum pot obtine o decizie de impunere pe tranzactie in cazul in care am obtinut in instanta dreptul de proprietate pe un imobil(in prealabil a existat un antecontract notarial de vinzare cumparare in care se preciza ca suma pentru imobilul in cauza a fost achitata integral de cumparator)! Instanta nu pomeneste nimic in "Hotarire" legat de impozit si nu stiu cine ar trebui sa emita o astfel de decizie. Fac precizarea ca decizia si dovada achitarii impozitului pe tranzactie mi sa cer la OCPI Giurgiu pentru inscrierea in CF a imobilului!
Va multumesc mult!
Daca o PFA a depasit plafonul de inregistrare in scopuri de TVA, sa zicem incepind cu 01.01.2008, si nu s-a inregistrat la ANAF iar, in urma unui control a trebuit sa plateasca din urma TVA calculat la cifra fiecarei facturi emise( fara TVA), are dreptul sa ceara returnarea sumei respective(pe chitanta catre ANAF este specificat ca suma reprezinta TVA)????
Ve multumesc foarte mult!
Cum pot proceda in cazul in care o companie de telefonie mobila imi incarca factura cu plata unor SMS-uri(catre un partener de-al lor) pe care nu le-am trimis?!?!?!?!
Ma simt "cu mina lor in buzunarul meu"!
Multumesc pentru ajutor!