Joha a scris:
Stimata domnisoara unde este lege nu este tocmeala....Nu este neaparat cazul sa se valorifice in bani aceste lucruri ci ca rudele dvs sa si doreasca sa pastreze aceste lucruri in caz de deces ca amintiti de familie.....Orice om are un patrimoniu. Al dvs este cel pe care l ati enumerat. V am spus ca este posibil acest lucru, poate rudele nu vor cere reductiunea testamentului, poate vor invoca ca anume lucruri sunt de familie, amintiri si acestea nu pot forma obiectul impartelii......
Eu va m spus care sunt optiunile si implicatiile juridice, dvs procedati in consecinta.
Va multumesc pentru raspuns. Nu intelesesem exact in ce fel ar putea beneficia de bunurile mele. Acum m-am lamurit.
@ Joha: chiar daca nu am bani sau imobile? "Averea" mea se rezuma la aproximativ 3000 de volume (carti), 500 CD-uri si DVD-uri, un laptop de aproximativ 1500 lei si cam atat. Nu am conturi, nu am bani la saltea. Eu nu pot dispune de acestea cum doresc? Ce se poate face? Imi vinde cineva cartile si da familiei banii rezultati din vanzarea lor sau la ce se refera rezerva succesorala?
Mi-e teama ca a fost considerata gluma. Nu este, chiar doresc raspunsuri la aceste intrebari.
Buna ziua,
Am aproape 26 de ani si ultimele rezultate ale analizelor ma fac sa ma gandesc la faptul ca ar fi cazul sa imi aranjez unele lucruri. Am o familie (parinti, frate, bunici) care m-au lasat deoparte cand aveam nevoie de ajutor (m-au dat si afara din casa, desi nu aveam o alta locuinta), astfel incat nu as vrea sa poata ataca testamentul (sau sa o faca fara prea mari sanse de izbanda). Am, in schimb, un prieten foarte bun caruia as vrea sa ii las unele lucruri si sa ii dau unele insarcinari. Astfel, as vrea sa stiu unele detalii.
1) Pot redacta eu un testament pe care sa il duc apoi la un notar sau exista un tip standard?
2) Pot sa nu las nimic membrilor familiei? Nu am bunuri de pret si nici proprietati.
3) Pot semna din timpul vietii un acord pentru prelevare de organe pe care familia sa nu il atace?
4) Pot aranja ca decizia privind trupul meu sa fie doar a prietenului de care vorbeam mai devreme? Doresc trupul meu sa fie incinerat si nu inmormantat. Si pot hotari ca un eventual ajutor de inmormantare (nu stiu daca exista asa ceva daca nu ai fost propriu-zis bagat in pamant, ci ars) sa ii fie acordat prietenului care se va ocupa de toate cheltuielile necesare?
5) Pot face toate astea fara ca "familia" sa imi deranjeze pritenul inutil si fara sa il tarasca prin tribunale?
Asta voiam sa intreb, daca imi mai aduc ceva aminte, revin cu intrebari. Va multumesc in avans pentru ajutor.
Raspuns: sper ca incredibil de repede.
Bun, maine dimineata ma duc sa imi schimb buletinul, ca sa fie pe noua adresa, unde vreau sa obtin reducerea.
Da, dar daca scriu 1 leu, trebuie sa il justific. Si cum aduc adeverinta ca as castiga un leu? De unde?
Buna ziua!
Daca doresc sa fac o cerere pentru obtinerea ajutorului de caldura si nu am venit, cum procedez? Intreb pentru ca in actele necesare obtinerii acestuia este precizat ca nu se primesc cereri cu venit zero.
Da, corect. Stiu ca e gresit, dar cred ca ne sunt cunoscute cazurile de one night stand. Ar fi fost ciudat sa ii cer buletinul. M-am bazat pe buna credinta, asa cum cred ca ar fi normal sa avem incredere ca putem face.
Da, insa eu nu stiu prea multe detalii despre aceasta persoana. Cunoscuti pe net, ii stiu doar numele mic (si teoretic si numele de familie aparea cand mi-a dat add pe mess - nu stiu totusi cat de real este). Mai stiu, din cele spuse de el, ca face o lucrare de amenajare interioara la UNEFS, ca esti din Sibiu si ca are aproape 43 de ani. Altceva... Nu e vorba de santaj, ci mai degraba de amenintari, pentru ca nu m-am mai intalnit cu el (desi banuiesc ca la un moment dat va avea o tentativa de "mai culca-te o data cu mine", la care nu am sa raspund sub nicio forma, oricare ar fi consecintele in privinta inregistrarii).