Cum se procedeaza pentru a beneficia de scutirea plati impozitului pe teren cu cladire intravilan a unei persoane cu handicap grav? Cat plateste persoana cu handicap grav pe suprafata de 2500mp pe care se afla casa in care locuieste daca este scutit pe un an?
Comisia locala a primariei cand a facut procesul verbal a uitatat sa treaca un teren intravilan de 2000 mp pe care se afla situata casa mea,deci a emis titlul de proprietate fara suprafata de 2000mp .Eu nestiind aces lucru.Intre timp comisia locala a primariei a emis titlu de proprietate pe jumatatea din suprafata care ami apartine mie (1000mp) altei persone.Aceasta persoana si-a facut cadastru si intabulare pe jumatate din suprafata mea(1000mp).Eu am sesizat aceasta greseala primariei.Primaria a anulat titlu meu de proprietate in instanta si a emis alt titlu cu suprafata care ami lipseste mie (2000mp) fara sa vina sa masoare la fata locului stiind ca are alcineva titlu pe jumatate din suprafata mea(1000mp).Se poate printr-o actiune in instanta ca primaria sa ami dea diferenta de 1000 mp in alta parte prin acest fel evitaduse cearta cu persoana care are titlu si casa pe jumate din suprafata mea?
Primaria din comuna nu vrea sa faca cadastru la terenuri extravilane pe motivul ca nu este facut planul parcelar,fac cadastru numai celor care vor ei si in anumite parcele.Cat poate sa spuna asa ca nu este facut planul parcelar?
Santem 5 frati mostenitori pe o casa batraneasca ,iar unul dintre frati nu vrea sa vanda avand o cota mai mica ,cere mai multi bani decat i se cuvine pentru a semna contractul de vanzare cumparare stiind ca fara el nu se poate vinde.Se poate face partajare in natura casa fiind foarte veche?
Bunicul meu are un teren intravilan trecut in titlu de proprietate de 2000mp,iar cineva mia spus ca nu este 2000 mp este mai putin,iar eu l-am masurat si este 1000mp.Se poate printr-un proces cu primaria sa ami taie din cei 2000 mp si sa ami dea diferenta de 1000 mp in alta parte?