avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Activitate allyjana

Activitate allyjana

Judecatoria competenta teritorial este cea pe raza careia se afla apartamentul? Contractul de inchiriere, desi expirat, nu constituie titlu executoriu, astfel încat proprietarul sa se poata adresa direct executorului?:-/
Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care sunt paşii de urmat pentru a evacua din acel apartament, chiriaşii cărora proprietarul l-a închiriat pe perioada determinată, 1 an, prin contract de inchiriere între persoane fizice, înregistrat la Administraţia Fiscală.Contractul de închiriere este expirat, chiriaşii nu îşi plătesc taxele aferente utilităţilor, au deja debite însemnate, care de fapt sunt pe numele proprietarului, timpul trece şi datoriile asemenea. Vă multumesc mult.#-o
cap III, art 658 alin 1, NCPC:
in cazurile prevazute de lege,precum si cand executorul judecatoresc considera necesar, organele de politie,jandarmerie,sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligati sa sprijine indeplinirea prompta si efectiva a tuturor actelor de executare silita, fara a conditiona indeplinirea acestei obligatii de plata unor sume de bani sau de efectuarea unei alte contraprestatii.

Intrebare: 1.ce reprezinta forta publica?
2. care sunt agentii fortei publice?
3. unde sunt definiti termenii : forta publica si agenti ai fortei publice in legislatia romaneasca?
F multumesc.
taxele sunt 1+5 lei (cost CIP =1 leu, taxa de timbru =5 lei,din ian 2013):sorry:
Răspuns la discuția Renuntare la drepturi succesorale
romascanu a scris:

Actul ce trebuie făcut depinde de ceea ce vă doriti cu adevărat, iar desluşirea voinţei reale nu are cum să fie făcută pe un forum.

ªtiţi oare ce transmiteţi că vreţi? :)
Ar suna cam aşa: mă gândesc să-i dau surorii mele o cană din cele ce le avem în bucătăria comună cu mama. Pentru asta ...aş vrea să arunc tot ceea ce am eu în bucătăriile prezente şi viitoare :)

Ok! Se pot găsi soluţii şi pentru căni şi pentru toate bucătăriile, dar este ESENŢIAL ca acela ce oferă soluţiile să se asigure că, atât el, cât şi dvs. aţi inteles ce doriti.


il consider cel mai pertinent sfat. F- interesant cum legea ne protejează de dezmostenire, iar noi....renuntam total si de cele mai multe ori , în necunostiința de cauză, la calitatea de mostenitor, pt ca, prin renunțare... nu renunțăm doar la bunurile ce ne revin in calitate de mostenitor, ci la insasi calitatea de mostenitor.Asa ca....recitiți recomandarea drei Romascanu.....părerea mea....monșer.
foarte multumesc. Asa am recomandat si eu, dar am avut nevoie de siguranta. F clar si concis raspunsul.O zi buna.
un minor(14 ani) devenit proprietar al locuintei, prin donatia parintilor are nevoie de instituirea unei curatele pentru a-si exprima acordul(consimtamat gazduitor) la obtinerea de catre parintii sai a actului de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului acestora in locuinta proprietate a minorului(copilul lor natural)?, sau, este suficient a se tine cont de prevederile Codului Civil ce precizeaza ca domiciliul minorului este la parintii sai, ..,.deci in sens invers un minor nu poate avea o adresa de domiciliu diferita de a parintilor sai (exceptie cazurile de protectie a minorului(sa jicem majora, unde prin instanta se dispune altfel) si nu mai e nevoie de niciun consimtamant din partea minorului??? Multumesc.

Saru' mana. Inca o actiune pt instantele romanesti...La mai mare...!
multumesc mult de raspuns.


@ zerognost

in referire la cele de mai sus,va rog, in cazul respingerii de catre instanta a actiunii in totalitate, mai am posibilitatea achitării a 1/2 din minimul amenzii???? cred ca nu...dar poate?:help: