avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate VLADMACRON

Activitate VLADMACRON

Răspuns la discuția Contract de comodat auto
Eu sunt proprietarul masinii. Acum problema e urmatoarea: nestiind ca taxa a fost recuperata si crezand ca o va putea inmatricula fara taxa am scris deja in certificatul de inmatriculare "instrainat catre...". Se poate pur si simplu taia de acolo sau cum trebui procedat pentru ca, in cazul in care este oprit, sa nu-i ia certificatul? Va multumesc.
Buna ziua. Am vandut o masina la care s-a platit taxa de inmatriculare initial (s-a facut deja contract de vanzare cumparare, inclusiv stergere de la impozit de pe numele meu) si am aflat ca primul proprietar din tara al masinii si-a recuperat taxa de inmatriculare si acum trebui platita iar (timbru de mediu). Pot sa fac un contract de comodat cu noul proprietar pt. ca acesta sa nu mai plateasca taxa, desi s-a facut deja contract de vanzare cumparare? Daca da, poate fi obligat prin contract comodatarul sa plateasca el impozit si rca? Va multumesc.
Răspuns la discuția PLATA DESPAGUBIRI
Va rog sa-mi raspundeti: la expirarea termenului de incercare este suficient sa trimit prin posta o cerere instantei de judecata impreuna cu dovada efectuarii platilor? Sau trebuie sa ma PREZINT in fata instantei? Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns, o sa merg sa vorbesc cu un executor judecatoresc. Sa inteleg ca la expirarea termenului de incercare trebuie sa fac cerere instantei pentru reabilitare, impreuna cu dovada platilor efectuate? Va rog sa detaliati putin procedura.
Va rog sa ma ajutati. Exista posibilitatea de a vira suma intr-un cont si atasa ceva la dosar (desi cred ca e la arhiva) de unde persoana vatamata sa-i poata lua in cazul in care doreste sa faca sesizare?
Da. Am mai patit una. De la partea vatamata aveam un numar de telefon. Sun astazi sa stabilim metoda de plata si numarul este inactiv/anulat. Singurul lucru pe care il mai stiam despre ea (pe langa nume) era unde lucra in momentul producerii accidentului. Sun acolo si aflu ca si-a dat demisia in urma cu cativa ani si nici nu au date despre ea (adresa, etc.). Acum intrebarea mea este: cum pot sa-i platesc daunele daca nu stiu cum sa dau de ea (m-am uitat pe copia mea de hotarare si pe langa nume nu am alte date de identificare)?
Am o firma ce nu a avut niciodata activitate dar care a strans datorii (impozitul forfetar). Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac pentru a o desfiinta? Cei de la ANAF nu m-au lamurit spunandu-mi ca intai trebuie achitate datoriile si apoi facut nu stiu ce demersuri. Dorinta mea ar fi sa o inchid si sa achit sumele esalonat. Va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
Buna ziua. Am urmatoarea problema: in urma cu 3 ani am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare, precum si la plata onorariului avocatului victimei si a cheltuielilor de spitalizare (vatamare corporala din culpa). Intrebarea mea este trebuie sa platesc acele despagubiri pentru a nu face inchisoare? Mentionez ca peste o luna expira termenul de incercare iar eu nu am primit inca niciodata nici o somatie de plata (cumva la sfarsitul termenului de incercare daca aceste plati nu sunt efectuate fac inchisoare?) Va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția deadline plata despagubiri
Este suficient o hartie facuta de mana cu subsemnatul si semnatura? Multumesc.
Răspuns la discuția deadline plata despagubiri
Referitor la dobanda? Ce fel de act? Va multumesc.