avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... deadline plata despagubiri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

deadline plata despagubiri

Buna ziua. Am urmatoarea problema: in 2009 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si 2 ani perioada de incercare (vatamare corporala din culpa) si la plata onorariului avocatului partii vatamate, precum si la plata cheltuielelor catre spital (restul a platit rca-ul). Anul acesta se termina perioada de incercare si nu am reusit sa strang banii necesari (pana anul trecut am fost student). Intrebarea mea este ce pot face pt. a prelungi perioada in care sa platesc aceste sume (in caz contrar, daca sunt bine informat, partea vatamata/spitalul poate face plangere si eu voi executa pedeapsa). Mentionez ca sunt salariat din ianuarie 2012. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Intr-adevar , asa ceva prevede legea, insa prevederea devine aplicabila daca este vorba despre neachitarea obligatiilor civile , cu rea credinta.
Sfatul meu este sa incercati sa efectuati macar o plata partiala, sa se vada buna credinta si , eventual, poate incercati o negociere pentru esalonarea platii, cu toti creditorii. In acest fel ei nu va vor face probleme , in sensul de a nu ajunge sa vi se revoce beneficiul suspendarii executarii si sa ajungeti in detentie.
Mai am cateva nelamuriri: in momentul in care platesc la spital banuiesc ca mi se va da chitanta, insa persoanei vatamate cum ii platesc? La notar, cumva? La sumele acordate in hotararea judecatoreasca se adauga vreo dobanda, tinand cont ca au trecut aproape 3 ani? Dupa ce platesc totul trebuie sa fac vreo dovada la judecatorie, sau totul e ok daca nu face nimemi plangere?
Celor de la spital cred ca trebuie sa le platiti intr-un cont, daca v-au dat asa ceva, altfel, mergeti personal la juristul de acolo, care va va spune modalitatea de plata. E ciudat ca timp de trei ani nu v-au trimis vreo somatie de plata. Cu persoana vatamata ar trebui sa incheiati un act atunci candi ii platiti, pentru a putea dovedi plata.
Nu trebuie sa va duceti la judecatorie sa aratati ca ati platit, iar daca se va implini termenul de incercare fara sa vi se fi facut vreo plangere, in acest caz ar trebui sa fiti reabilitat in temeiul legii.
Referitor la dobanda? Ce fel de act? Va multumesc.
Este suficient o hartie facuta de mana cu subsemnatul si semnatura? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata estrela2126 estrela2126 cine ma poate ajuta cu un raspuns.am avut un proces penal si am primit 3 ani cu suspendare.am de platit cheltuieli de judecata + daune morale,sume pe care ... (vezi toată discuția)
Plata despagubiri VLADMACRON VLADMACRON Buna ziua. Am urmatoarea problema: in urma cu 3 ani am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare, precum si la plata onorariului ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salariu, cat si pe contul ipotecar cec ioana-b ioana-b Buna ziua, In urma unei executari silite, mi s-a pus poprire pe contul de salariu, cat si pe contul de la CEC unde am un credit ipotecar. Am facut ... (vezi toată discuția)