avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de comodat auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de comodat auto

Buna ziua. Am vandut o masina la care s-a platit taxa de inmatriculare initial (s-a facut deja contract de vanzare cumparare, inclusiv stergere de la impozit de pe numele meu) si am aflat ca primul proprietar din tara al masinii si-a recuperat taxa de inmatriculare si acum trebui platita iar (timbru de mediu). Pot sa fac un contract de comodat cu noul proprietar pt. ca acesta sa nu mai plateasca taxa, desi s-a facut deja contract de vanzare cumparare? Daca da, poate fi obligat prin contract comodatarul sa plateasca el impozit si rca? Va multumesc.
Taxa trebuie platita. Un contract de comodat nu va absolva de obligatia de plata a impozitului si RCA-ului.
Daca nu i-ati scris in certificatul de inmatriculare "instrainat catre...", poate circula mult si bine.
el isi inscrie masina la impozit, daca ii opreste actele in trafic politia va trebui sa apeleze la dvs. sa le recuperati de la politie.
sa-si plateasca rovinieta, sa nu fie prins de camerele fixe ca nu are, ca atunci va vine amenda si pierdeti timp cu contestarea ei.
Nu vad sensul contractului de comodat din moment ce legal nu sunteti proprietarul masinii.
fara rca doar nu e tampit sa circule, ca amenda o ia soferul, adica el, nu dvs.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Eduard Ciprian Slai,
Eu sunt proprietarul masinii. Acum problema e urmatoarea: nestiind ca taxa a fost recuperata si crezand ca o va putea inmatricula fara taxa am scris deja in certificatul de inmatriculare "instrainat catre...". Se poate pur si simplu taia de acolo sau cum trebui procedat pentru ca, in cazul in care este oprit, sa nu-i ia certificatul? Va multumesc.
il declarati pierdut, mergeti la politie cu
cerere tip,
copie buletin,
o fisa de inmatriculare, nestampilata nicaieri, doar completata,
copia dupa asigurare,
cartea masinii, original plus copie,
declaratie de pierdere,
chitanta cec-37 lei, reprezentand c/v noului certificat.
ii scoateti un certificat nou, pe care nu il mai scrieti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr pentru o mașină vanduta crisstinn crisstinn Am vândut o mașină în luna martie, în drum spre politie am pierdut certificatul de înmatriculare, pana la urma l-am declarat pierdut dar nu am putut sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara inscriere pe noul proprietar Costy S Costy S Buna seara! Vreau sa vand o masina mai veche, iar noul proprietar nu vrea sa o inscrie pe numele lui ca sa nu plateasca timbrul de mediu. Eu vreau sa fac un ... (vezi toată discuția)