avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters253938

Activitate ContSters253938

Cauza se va amana pentru comunicarea si studierea intampinarii. Este prea putin probabil sa se faca o a doua strigare, intrucat partea adversa nu are aparator, deci nu-si poate face apararea asa, dintr-odata. Exista exceptii, cand instanta amana cauza la o a doua strigare, dar in acest caz exista aparator, care vrea-nu vrea, trebuie sa dea curs la cerinta instantei.
Răspuns la discuția cum imi iau copiii inapoi
Ce implicare are consulatul roman de a dat un astfel de raspuns ? Ce lege prevede ca, copiii pot fi luati de langa parinti si trimisi in tara, avand in vedere ca acestia sunt minori ? Este exclus asa ceva, de aceea trebuie sa mergeti la o televiziune spaniola, una foarte cotata la ei, si sa cereti ajutorul, intrucat statul spaniol a sechestrat persoane minore, fapt care poate marca psihic intelectul copiilor. Politia trebuia sa va arate un document de ridicare a minorilor, sau un act eliberat de o autoritate judecatoreasca, prin care instanta hotaraste ca minorii trebuie expulzati in tara.
Mergeti si anuntati presa scrisa, pentru ca ceea ce spuneti este mai degraba un act ce contravine legilor europene si dreptului la libera circulatie.
Chiar daca copiii au fost pusi la cersit, lucru pe care nu l-ati mentionat, statul spaniol nu putea sa faca un astfel de abuz, ci putea sa ridice intreaga familie si s-o expuzeze.
Aveti certitudinea ca statul spaniol va trimite copii acasa, in tara, sau puteti sa va ganditi ca ei au fost luati pentru traficul de organe ? Nu inteleg de ce consulatul Romaniei nu se implica in acest caz, din moment ce este vorba despre cetateni romini, minori, care nu au incalcat legislatia europeana.
Răspuns la discuția cum imi iau copiii inapoi
Apelati la consulatul roman din Madrid, faceti un demers catre ministrul de externe al Romaniei, domnul Andrei Marga ... pentru ca nu este posibil ca o familie de romani sa fie deposedata de proprii ei copii de niste autoritati straine, indiferent de situatia financiara a familiei.
Greseala a plecat atunci cand ati semnat acele documente, iar din ceea ce ati scris nu putem deduce la ce se refereau acestea. E posibil sa fi semnat acte, prin care ambii parinti sunt de acord ca cei trei copii sa fie dusi la orfelinat. Sa nu ne gandim la ceea ce este si mai rau ... dar ar trebui sa stiti unde au fost dusi copii, la un centru de plasament, au fost dati spre adoptie, etc.
De la o lupta oarba pentru niste bani care asigurau traiul unei familii lovita de soarta, acum lupta a devenit pe viata si pe moarte pentru ca familia sa-si recupereze cei doi copii.
Apelati la orice organizatii ale romanilor din Spania, apelati la biserica si oriunde puteti, pentru ca este imposibil ca acest caz sa nu fie rezolvat.
Apelati la presa scrisa, chiar si la televiziunea spaniola pentru ca acest calvar sa inceteze, si ... luptati-va din rasputeri pentru ca statul spaniol sa repare aceasta greseala de "sechestrare" a minorilor.

Succes.

p.s.
sa ne tineti la curent prin intermediul acestui forum, cum a fost rezolvata situatia.
Cauza se va amana cu certitudine, motivul fiind tocmai intampinarea depusa. orice parte care sta in fata instantei va solicita un nou termen invocand comunicarea, cat si studierea intampinarii depuse de partea adversa.
Referitor la depunerea intampinarii, chiar daca legea obliga depunerea acesteia cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata, partile, de regula prin avocatii lor, depun aceasta intampinare chiar in ziua judecarii cauzei, contrar legii, iar instanta nu face altceva decat sa tolereze acest lucru. Partea interesata poate in acest caz sa solicite presedintelui de complet, sa nu ia act de intampinarea depusa, ci sa o incadreze ca si concluzii scrise (eventualele exceptii facute, nemaiputand avea efect legal).
Totusi, se poate solicita instantei ca partea adversa sa astepte o a doua strigare, timp in care ar avea timp suficient sa studieze intampinarea, lucru care de regula nu se prea intampla prin instantele romanesti. Nimanui nu-i convine sa studieze intampinarea "pe loc", pentru ca e pus in fata faptului implinit si nu isi poate face apararea asa cum ar trebui.
In acest caz, se va da un nou termen de judecata, care ar fi in jurul datei de 10 semptembrie 2012.
Răspuns la discuția anulare act vanzare cumparare
Daca este un act vanzare-cumparare, care a respectat legea, trecand prin notariat, nu se mai poate anula. Asta e una dintre partile rele, iar a doua este ca cel care a facut constructia fara autorizatie sa fie amendat si obligat sa demoleze ceea ce a facut cu incalcarea dispozitiilor legale.
Intampinarea este obligatorie, si nu prea :((, adica daca nu se face intampinare, instanta nu sanctioneaza acest lucru, singura problema este ca nu se mai pot ridica exceptii in eventualitatea ca aceste exceptii se vor puse in timpul procesului.