avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum imi iau copiii inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum imi iau copiii inapoi

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati deoarece sunt disperat!!!
Locuiesc in Spania de 5 ani impreuna cum sotul si cu cei 3 copii. Am 3 baieti, cel mai mare are 8 ani, unul de 5 ani si un altul de 3 ani, cel din urma fiind nascut in Spania.
Am mai nascut o fetita in Spania, care ar fi trebuit sa aiba acum 6 luni, insa aceasta a decedat cand avea mai putin de 3 saptamani din cauza unui stop cardio-respirator. Si aici autoritatile spaniole nu au fost deloc prietenoase cu mine, in sensul ca ambulanta solicitata a ajuns foarte tarziu in satul unde stau eu si anume Gordoncillo, sat ce apartine de provincia Leon.
Dupa efectuarea funerariilor pentru micuta pierduta (funeralii efectuate in Romania), am decis sa ma intorc in Spania pentru o perioada scurta de aproximativ 1 an, perioada in care ar fi trebuit sa strang ceva banuti pentru a ma intoarce in tara mea definitiv.
Tin sa va spun ca atat eu, cat si sotul meu, lucram in agricultura, atunci cand sunt perioade benefice.
Pentru ca eu sa ma pot ocupa de cei 3 copii, am decis ca sotul sa fie singurul care sa lucreze, iar eu sa imi dedic timpul cresterii si educarii copiilor si astfel ne-am descurcat numai cu banii adusi acasa de sot.
In urma cu vreo 2 luni, 2 femei au venit la locuinta pe care o avem inchiriata in Gordoncillo, nu mi-au spus decat ca sunt de la Primaria Leon si m-au pus pe mine si pe sotul meu sa semnam niste hartii prin care chipurile, autoritatile ne-ar fi acordat ajutoare pentru copii. La inceput nu am vrut sa semnam, insa femeile au fost foarte insistente si nu mai plecau de la noi, astfel ca ne-am decis sa semnam ca sa scapam de ele. Neavand probleme de acest gen si necunoscand prea multe, nu ne-am gandit sa punem mai multe intrebari, asta si fiindca ne imaginam ca sunt femei bune.
Acum cateva zile, in timp ce cei 2 baieti mai mari erau la scoala, autoritatile de la Leon s-au dus si practic mi-au sechestrat copii, luandu-i cu forta, fara ca macar invatatoarea copiilor (NU MAI ZIC FAPTUL CA AR FI TREBUIT SA FIU INSTIINTATA DE ACEST LUCRU) sa fie de acord. S-a opus atat invatatoarea, cat si copiii mei, care, conform spuselor colegilor, au fost foarte speriati si tipau continuu ca ei vor acasa la ei!!!
Dupa acest imens abuz, auotitatile au venit impreuna cu 8 politisti (de parca as fi fost cea mai mare infractoare) sa imi ia si baiatul cel mic. Nu am fost de acord nici eu si nici restul satului si pentru moment l-au lasat, insa mi-au impus sa merg si sa il duc personal la Leon. Ce mama ar putea renunta la copilul ei cu atata usurinta? In conditiile in care eu ma zbat sa le ofer copiiilor mei un trai mai bun decat l-am avut eu, in conditiile in care mi-am pierdut un copil aici in Spania si nu mi s-a oferit niciun fel de ajutor, nici macar psihologic, nici financiar, de niciun fel.
Va rog din tot sufletul sa ma ajutati macar cu un sfat! Cum imi pot recupera copii?
Vreau sa spun ca nu vreau decat sa imi iau copiii si sa plec in tara mea. E de ajuns ca mi-a murit un copil aici, nu vreau sa ii pierd si pe ceilalti!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters253938 , utilizator 19:56, 30 Mai 2012
Apelati la consulatul roman din Madrid, faceti un demers catre ministrul de externe al Romaniei, domnul Andrei Marga ... pentru ca nu este posibil ca o familie de romani sa fie deposedata de proprii ei copii de niste autoritati straine, indiferent de situatia financiara a familiei.
Greseala a plecat atunci cand ati semnat acele documente, iar din ceea ce ati scris nu putem deduce la ce se refereau acestea. E posibil sa fi semnat acte, prin care ambii parinti sunt de acord ca cei trei copii sa fie dusi la orfelinat. Sa nu ne gandim la ceea ce este si mai rau ... dar ar trebui sa stiti unde au fost dusi copii, la un centru de plasament, au fost dati spre adoptie, etc.
De la o lupta oarba pentru niste bani care asigurau traiul unei familii lovita de soarta, acum lupta a devenit pe viata si pe moarte pentru ca familia sa-si recupereze cei doi copii.
Apelati la orice organizatii ale romanilor din Spania, apelati la biserica si oriunde puteti, pentru ca este imposibil ca acest caz sa nu fie rezolvat.
Apelati la presa scrisa, chiar si la televiziunea spaniola pentru ca acest calvar sa inceteze, si ... luptati-va din rasputeri pentru ca statul spaniol sa repare aceasta greseala de "sechestrare" a minorilor.

Succes.

p.s.
sa ne tineti la curent prin intermediul acestui forum, cum a fost rezolvata situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
ContSters253938, utilizator
am apelat la consulatul romaniei la madrid, iar de acolo mi-au spus initial ca imi vor trimite copii in tara, insa astazi au venit si l-au luat si pe cel mic...cu un alai de politisti...si mi-au spus ca ii vor tine la orfelinat timp de 6 luni....

faza cu trimisul acasa al copiilor mi s-a spus ca se va face daca parintii vin in tara, ulterior urmand ca autoritatile sa trimita copiii .....dar noua ne este frica sa plecam fara copii...
plus ca in tara sunt bunicii care si-ar putea lua responsabilitatea cu usurinta...
Ce implicare are consulatul roman de a dat un astfel de raspuns ? Ce lege prevede ca, copiii pot fi luati de langa parinti si trimisi in tara, avand in vedere ca acestia sunt minori ? Este exclus asa ceva, de aceea trebuie sa mergeti la o televiziune spaniola, una foarte cotata la ei, si sa cereti ajutorul, intrucat statul spaniol a sechestrat persoane minore, fapt care poate marca psihic intelectul copiilor. Politia trebuia sa va arate un document de ridicare a minorilor, sau un act eliberat de o autoritate judecatoreasca, prin care instanta hotaraste ca minorii trebuie expulzati in tara.
Mergeti si anuntati presa scrisa, pentru ca ceea ce spuneti este mai degraba un act ce contravine legilor europene si dreptului la libera circulatie.
Chiar daca copiii au fost pusi la cersit, lucru pe care nu l-ati mentionat, statul spaniol nu putea sa faca un astfel de abuz, ci putea sa ridice intreaga familie si s-o expuzeze.
Aveti certitudinea ca statul spaniol va trimite copii acasa, in tara, sau puteti sa va ganditi ca ei au fost luati pentru traficul de organe ? Nu inteleg de ce consulatul Romaniei nu se implica in acest caz, din moment ce este vorba despre cetateni romini, minori, care nu au incalcat legislatia europeana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pt. un minor de 1an si 2 luni free1 free1 as vrea sa primesc si eu un raspuns la urmatoarea intrebare..am depus dosarul pt alocatia copilului in varsta de 1 an si 2 luni la primaria de care apartin.am ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)