avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare cumparare

Socrii doresc anularea unui act de v-cump, la 4 ani de la perfectarea lui, in urma divortului fiicei acestora de fostul ginere.
In actul respectiv nu sunt trecute si cladirile care existau l acea data pe terenul respectiv.
O cladire mai veche, afectata de inundatii, pe care socrii inca platesc impozit pe cladiri si o cladire noua, construita inante de vanzare, pe care nu exista autorizatie de constructie.
Fiica acestora doreste sa le redea, in natura terenul si cladirile, dar fostul ginere nu.
Aceasta deoarece el nu i mai doreste pe ei ''in aceeasi curte'' cu el.
Socrii s au constituit si ca terta parte in procesul fostilor soti de partaj al bunurilor imobile, dar acest proces a fost blocat de socri, printr un proces intentat de ei insisi, cate cei doi fosti soti, la 4 ani de la divortul primilor.
Intrebare: au sanse socrii sa obtina anularea actului de vanz-cump?
Daca este un act vanzare-cumparare, care a respectat legea, trecand prin notariat, nu se mai poate anula. Asta e una dintre partile rele, iar a doua este ca cel care a facut constructia fara autorizatie sa fie amendat si obligat sa demoleze ceea ce a facut cu incalcarea dispozitiilor legale.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
ContSters253938, utilizator
Pai socrii mai au o cladire veche pe acel teren, pe care fusese emis un act de demolare in urma afectarii acesteia la inundatiile din 2005, dar care nu a fost demolata, Primaria, constatand aceasta si punandu -i pe socri sa plateasca impozit pe acea cladire, anul trecut, cu toate ca acea cladire e pe terenul fostilor soti acum.
Plus ca, in procesul de partaj al fostilor soti, socrii s-au constituit ca terta parte si au martori, cu probe de interogatorii acceptate de catre instanta, in care se adevereste existenta celor doua imobile apartinatoare socrilor.

si secundo:daca fiica doreste sa le dea in natura parintilor, mai trebuie sa-si puna aparator(avocat)?, aceasta fiind chemata in acest proces , ca parat, de catre parintii ei.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 As avea si eu o intrebare. Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren. Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)
Partaj GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati. Fostii mei socri au avut un teren cu o casa de vacanta inceputa in 2001, neterminata care valora aproximativ 300 milioane lei (vechi) . ... (vezi toată discuția)