avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate zoltan_zoltan

Activitate zoltan_zoltan

Buna ziua,

am achizitionat un cazan de tuica pentru consum propriu. Am inteles ca trebuie sa il declar. Voi fabrica maxim 70-80 l tuica anual, deci 0.5hl in termenii accizarii. Intr-un articol de la dvs am gasit ca nu se platesc accize. Este de actualitate si astazi. vedeti va rog link-ul spre articol.

www.avocatnet.ro/articol_602...

Cu respect,

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc foarte mult
Discuție Succesiune
Buna ziua,

daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care nu se doreste impartirea masei succesorale inainte de decesul sotiei mostenitoare? Nu este suficient sa se faca succesiunea dupa decesul sotiei mostenitoare? Sau in caz ca se face acum, mai este nevoie ca fiica sa faca succesiunea si dupa decesul mamei?

Cu multumiri,
Discuție Ridicare pensie
Buna ziua,
am hartia doveditoare catre posta, eliberata de Casa de Pensii, pentru ridicarea pensiei mamei mele, insa nu ma voi incadra pana la sfarsitul lunii. Luna viitoare o voi ridica de la casa de pensii care mi-a eliberat dovada sau trebuie sa reiau tot ciclul de prezentare a documentelor?
Mentionez ca este vorba de ultima pensie, cea dupa deces.

Multumesc
Discuție SSM pentru PFA
Am un PFA fara angajati, adica eu sunt angajatul sa zicem. Am un contract cu o firma pe un santier. Ce document imi este necesar pe linie SSM? Acea fisa SSM trebuie sa o am? Daca da, cine trebuie sa mi-o intocmeasca? Responsabilul cu SSM din santier are vreo responsabilitate sa-mi faca si mie instruire, sa-mi scrie in fisa?(daca cumva acea fisa imi spuneti ca imi este necesara)

Cu multumiri
Răspuns la discuția Banca poate ataca mostenirea?
Multumesc tuturor pentru sfaturi. Acum totul imi este limpede.
Răspuns la discuția Banca poate ataca mostenirea?
Hm. Suna urat, avati dreptate. Insa nu este cazul. Daca nu am bani la acea vreme sa o despagubesc, presupun ca pot vinde casa si sa-i dau cota parte, nu?
Răspuns la discuția Banca poate ataca mostenirea?
Astazi doar mama, dar vreau sa initiez actul v-c
Răspuns la discuția Banca poate ataca mostenirea?
Multumesc foarte mult. Este exclus atacul surorii, problema este daca se micsoreaza sansele bancii. Deci daca am un contract de vanzare cumparare, o poate sili banca sa atace? Poate banca sa atace direct in numele recuperarii imprumutului?
Buna ziua.
Ma intreb cum sa rezolv o problema viiitoare.
Sora mea are un imprumut la banca neplatit, si nici nu prea cred ca il va plati.6000 euro, nu imens.
In momentul in care mama noastra va deceda, vom avea un apartament in mostenire.In situatia in care nu se deschide succesiune, nu-i problema cu nicio banca, nu au cum sti.
Vreau fac un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu mama (ca sa stea linistita), banca poate ataca cumva partea de mostenire a surorii? Sau daca fac un astfel de contract, ce trebuie sa fac, ca presupun ca oricum trebuie facuta succesiune.Sau nu mai trebuie si casa imi va reveni de drept? Sora mea ar semna ceva de renuntare, daca mai este necesar in acest caz, eu urmand sa o despagubesc, ca nu am de gans sa scot acel apartament la vanzare.
Trebuie sa dau mai multe detalii sa intelegeti problema mea?

Cu respect