Am înființată o poprire de o treime din venituri , plata facandu- se la zi. De ce executorul îmi pune sechestru pe un autoturism achiziționat din economiile făcute din cele două treimi rămase după poprire?
Un pv întocmit în cazul unei infracțiuni, conducere sub influența alcoolului, nu pe formular ci pe o coala A4, fara mențiuni privind locul de munca al inculpatului și fără înscrisuri in ce privește obiectiile la rubrica " Alte mențiuni" îndeplinește condițiile pentru nulitate?
La privat, este obligatoriu ca plata salariului sa se facă prin card bancar? Angajatorul meu îmi cere să deschid cont de card motivând că așa este procedura și mai mult, fiind în insolvență, spune că nu are voie să scoată din banca bani numerar. Dumneavoastră ce-mi puteți spune ?
Buna seara!
Exista noi reglementari in ce priveste scoaterea de la taxe si impozite a unui autoturism in cazul instrainarii sau altor situatii care ar face imposibila folosirea acestuia ca mijloc pentru care se plateste impozit?
Care ar fi cazurile in care ar fi posibila scoaterea de la impozit de la primarie?
Buna ziua!
Desi codul muncii stipuleaza, concediul de odihna nu va face obiectul nici unei cesiuni, renuntari sau limitari si ca angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat in termen de 18 luni de la incheierea anului in care s-a nascut dreptul, angajatorul meu sustine sus si tare ca zilele de co neefectuate din anul 2015, sunt pierdute. Mentionez ca angajatorul meu nu are nici macar o planificare a efectuarii co de catre angajati si ca se confrunta cu un deficit de personal de aproximativ 25%, ceea ce determina planificarea in serviciu cu o frecventa de cele mai multe ori 12 ore de zi, 12 ore liber, 12 ore de zi, 24 ore liber,12 ore de noapte, 24 ore libere si de la capat. Intrebarea este daca angajatorul meu are dreptate in conditiile principiilor enuntate de codul muncii(fara cesiuni, fara renuntari dar mai ales fara limitari).
Multumesc frumos!
Cazul este in atentia politiei. Nu era vb de amiabil ci de intelegere care ar inlatura raspunderea penala in cazul in care partea vatamata ar insuma un nr mai mare de 90 zile de ingrijiri medicale. Ramane in continuare intrebarea, cum e mai bine, intelegere cu o suma de bani sau dosar penal ulterior proces pentru daune morale?
Buna seara!
In urma unui accident rutier soldat cu victime si pagube materiale, tamponare frontala, care ar fi solutia, urmarea caii legale sau intelegerea intre parti? Mentionez ca partea vatamata nevinovata avanseaza ca si pretentii o suma exagerat de mare.
Va multumesc frumos!
Dar daca sunt pensionar militar si lucrez la un angajator privat cu c.i.m, mai sunt obligat sa platesc contributia de pensii de 10,5% in conditiile in care pana la implinirea varstei de 65 de ani as acumula decat 12 ani si 7 luni si nu as putea beneficia de pensie din sistemul public? Mentionez ca vechimea acumulata dupa trecerea la pensia militara nu mai poate fi valorificata la pensia militara o data cu intrarea in vigoare a legii 223 din 2015 privind pensiile militare de stat. Situatia mea s-ar incadra in prevederile ordinului presedintelui anaf nr. 1714 din 2012 privind incetarea platii contributiei de asigurari sociale? As putea solicita anaf prin formularul 601 si documente justificative, respectiv decizie de pensionare, eliberarea unui formular 610 cu contributie zero pe care sa-l prezint la angajator si sa nu mi se mai retina 10,5% contributia de pensii?
Va multumesc frumos!