avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate florin2kx

Activitate florin2kx

Buna ziua,

Am un frate care intra in comisia de eliberare conditionata la data de 15 iunie. Din cate am observat, temenele de la instanta sunt foarte mari (50-60 zile), fapt ce duce, practic, la pierderea zilelor de munca. Pe scurt, a muncit degeaba.
Exista vreo posibilitate sa obtinem un termen mai scurt la instanta?
Buna seara!

In 2012, fratele meu a fost prins ca transporta o cantitate de canabis pentru cineva.
Dosarul s-a judecat si a fost condamnat la 3 ani si 6 luni. Pana acum executat 1 an si 8 luni. Nu are nici o abatere disciplinara, a primit mai multe recompense(vizite suplimentare si pachete). Munceste de 1 an, si comisia de eliberare conditionata ar fi undeva prin luna Iulie.

Odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal, exista posibiliatea de a fi eliberat mai devreme? Avand in vedere fapta lui, poate intra sub incidenţa aplicarii legii penale mai favorabile?

Nu am niciun fel de calitate in dosar. Cand fratele meu a fost retinut avea la el 3 telefoane si 150 lei, care au fost trecute pe un proces verbal de cei de la DIICOT.
Instanta a hotarat sa i se returneze suma de bani, dar de telefoane nu s-a pomenit la niciun termen, ceea ce ma duce la gandul ca, de fapt, telefoanele nu au fost niciodata sub sechestru. (Banuiesc ca telefoanele sunt la DIICOT).
Intrebarea este: De unde pot ridica suma de 150 lei si telefoanele? De la cei de la DIICOT?
Buna ziua! De curand, fratele meu a fost implicat intr-un dosar penal, care, de altfel, a fost finalizat saptamana trecuta la ICJ.
In momentul retinerii i s-au confiscat 3 telefoane si suma de 150 lei. Pe toata durata procesului, in disutie s-a adus doar suma de bani, fara telefoane. Instanta a decis returnarea sumei de 150 lei. As vrea sa stiu cum procedez sa recuperez suma de 150 lei, si de unde, si cum recuperez telefoanele, care nu au fost puse in discutie pe toata perioada procesului.
Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta se scade o treime din pedeapsa maxima.
As vrea sa stiu daca, cand faci un denunt si recunosti fapta, acea treime pentru recunoasterea faptei se scade din cei 7,5 ani maxim pantru ca ai facut denunt....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am incercat sa formulez eu o recomandare.

Va aducem la cunostinta ca, domnul x, locatar in asociatia noastra de proprietari, este cunoscut ca o persoana respectuasa in relatiile cu vecinii, cu un simt civic deosebit. x este cunoscut ca o persoana fara vicii, care nu a fost vazut consumand alcool sau alte substante interzise. De asemenea, domnul x nu este cunoscut ca o persoana agresiva neavand conflicte cu alti locatari ai asociatiei noastre. Acesta s-a implicat in nenumarate randuri in activitati de curatenie, precum si de renovare a bunurilor noastre comune.

Ce parere aveti, este ok?
Aveti dreptate. Acum am realizat ca era necesar sa pun si problema spetei de prima data. Nu sunt familiarizat cu astfel de probleme si de aici si lipsa de informatii concrete.
Acum ca stiti si despre ce este vorba, credeti ca este ok sa folosesc recomandarea pe care mi-ati dat-o dvs?
Va multumesc mult de tot.
Persoana in cauza a fost prinsa cand facea un ''serviciu'' unui prieten, si anume... a luat un pachet care continea canabis de la o persoana la care a fost trimis, urmand a i-o aduca acestuia.
Avocatul este plecat din Bucuresti pana luni, zi in care eu trebuie sa o ma deja semnata. Din acest motiv am recurs la aceasta metoda.