avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate maaammmiii

Activitate maaammmiii

Discuție Inselaciune
Buna ziua, Ma aflu in situatia ca un prieten cu care am stabilit sa ma ajute sa fac cateva lucrari la casa , sa ma minta si sa mi pretinda bani pe materiale cu mult mai mult decat pretul din magazin. A adus o persoana care foreaza puturi ( eu nu am luat deloc contact cu aceasta persoana ) careia i am platit foraj pentru 23 m , in realitate masurand putul si vorbind la telefon cu cel care a forat, sunt numai 17 m, deci un prejudiciu de 2400 pt mine. Nu am facturi sau bonuri , am numai ce am notat eu pe un carnetel ca am cheltuit pe materiale si manopera de a cursul acestor luni cat am colaborat. Ultima bomba care m a facut sa mi pun intrebari despre onestitatea acestui om , a fost ca mi a cerut pentru 8 bucati de teava rectangulara, pe care el a adus o, 7000 ron (astia nu i am platit). M am uitat pe site ul de constructii si toata teava nu costa mai mult de 3000 de ron. Mai am si alte exemple in care acest om mi a cerut sa platesc mai mult. Am vorbit cu el a recunoscut ca a cerut mai mult pe fel de fel de materiale, o parte din bani i am recuperat ,dar ma gandesc serios sa depun o plangere penala pentru inselaciune. Ce sanse am daca nu am facturi ci este numai lista mea de cheltuieli si cuvantul meu contra al lui ? Multumesc
Multumesc !
Este angajat de 30 de ani de cand a terminat facultatea. Nu a fost numit in nici o functie .
Este salariat la stat ,Muzeul de istorie din localitate, fara functie de conducere,salariat cu studii superioare , iar la societatea la care doreste sa fie administrator ar trebui sa fie administrator cu mandat si sa fie platit. Nu doreste alt contract de munca, pentru ca are deja un contract full time la stat. Se poate, este legal? Multumesc pentru raspuns
Buna ziua, va rog sa mi spuneti daca un salariat la stat , fara functie de conducere , poate deveni administrator la o firma privata ,cu mandat ( adica sa nu i se faca alt contract de munca ca acela de la stat ), activitate pentru care sa primeasca remuneratie .
Multumesc
Multumesc pentru rabdare si raspuns !!!
Buna dimineata. Va mai cer ajutorul deoarece am avut o discutie/sedinta cu responsabilul cu protectia muncii al institutiei si ne a spus ca nu se mai poate recupera nimic, nu ne poate incadra nimeni in grupa /conditii deosebite , deoarece din ian 2023 se sisteaza tot.Ce se sisteaza? Ce lege se abroga? Ce ramane in vigoare? ( nu ma intrebati de ce n am lamurit problema cu responsabilul nostru, ca oricum nu primeam un raspuns ...atata repeta...< ca se sisteaza tot>). N am inteles nimic Ei acum ne fac dosarul cu analize ( EKG, glicemie, hemoleucograma ,reticulocite, ex psihologic ) cerut pentru cei care lucreaza in conditii deosebite .Daca ma duc la ITM ul din localitatea mea, pot obtine un raspuns scris referitor la ce sa fac in continuare? Va multumesc
Va mai intreb un lucru. Ce nu stiu , este daca personalul care lucreaza cu aparat Rongen in domeniul medical, in sala de operatii , este indreptatit sa fie inscris in ceea ce inainte erau grupe de munca I ,II . Intreb asta pentru ca personalul care lucreaza in sectia Radiologie a spitalului , beneficiaza de incadrare aceasta dar noua nu ne a trecut in cartea de munca faptul ca lucram in mediu cu radiatii ionizante , desi am beneficiat de un spor de 7% spor de radiatii , apoi s a renuntat la el . Multumesc .
Buna ziua. Va rog sa mi spuneti in prezent, ce lege , referitoare la munca in mediu cu radiatii ionizante mai este in vigoare , pentru ca , responsabilul cu protectia muncii din cadrul unitatii noaste a spus ca legea 263/ 2010 este abrogata. Ce lege sa caut si ce articol care sa ma ajute sa vad daca eu beneficiez de ceea ce inainte erau trecute la grupa II de munca( 3 luni la fiecare an lucrat in conditii speciale si cresterea punctului de pensie ).Va rog sa ma ajutati. Vreau sa deschid actiune in instanta, cum ati spus si trebuie sa ma informez intai .Multumesc