avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inselaciune
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inselaciune

Buna ziua, Ma aflu in situatia ca un prieten cu care am stabilit sa ma ajute sa fac cateva lucrari la casa , sa ma minta si sa mi pretinda bani pe materiale cu mult mai mult decat pretul din magazin. A adus o persoana care foreaza puturi ( eu nu am luat deloc contact cu aceasta persoana ) careia i am platit foraj pentru 23 m , in realitate masurand putul si vorbind la telefon cu cel care a forat, sunt numai 17 m, deci un prejudiciu de 2400 pt mine. Nu am facturi sau bonuri , am numai ce am notat eu pe un carnetel ca am cheltuit pe materiale si manopera de a cursul acestor luni cat am colaborat. Ultima bomba care m a facut sa mi pun intrebari despre onestitatea acestui om , a fost ca mi a cerut pentru 8 bucati de teava rectangulara, pe care el a adus o, 7000 ron (astia nu i am platit). M am uitat pe site ul de constructii si toata teava nu costa mai mult de 3000 de ron. Mai am si alte exemple in care acest om mi a cerut sa platesc mai mult. Am vorbit cu el a recunoscut ca a cerut mai mult pe fel de fel de materiale, o parte din bani i am recuperat ,dar ma gandesc serios sa depun o plangere penala pentru inselaciune. Ce sanse am daca nu am facturi ci este numai lista mea de cheltuieli si cuvantul meu contra al lui ? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
maaammmiii, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 13 Septembrie 2023
In cazul unei plangeri,petitionarul are obligatia sa prezinte dovezi temeinice care sa sustina acuzele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare constructie la un pret supraevaluat se_jen se_jen Buna ziua, Am o problema si as vrea un sfat in aceasta privinta. Recent am discutat cu o firma de constructii sa imi realizeze o serie de imbunatatiri la ... (vezi toată discuția)
Factura falsa predata administratorului mister83 mister83 Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari daca imi permiteti. In cladirea in care locuiesc urmeaza sa se mute o persoana, de vreo 2 luni de zile tot isi ... (vezi toată discuția)
Refuzul despagubirii ContSters47032 ContSters47032 Buna ziua ! Ma confrut cu o problema iesita din comun legata de desbagubirea unui vecin. Acum o luna de zile s-a spart o teava de apa rece iar vecinul de ... (vezi toată discuția)