Multumesc pentru raspunsuri!Inteleg ca legal nu sunt obligat sa platesc impozitul casei daca nu mai locuiesc acolo si pot beneficia de partea mea la succesiune fara probleme.Ramane la latitudinea mea daca doresc/am posibilitatea sa-i ajut platind o parte din impozitul casei.Corectati-ma daca n-am inteles bine,va rog.
Multumesc!
Buna ziua!Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum este corect in situatia urmatoare.
Tata 73 ani,pensionar,da in casa 300-350 ron pt mancare.restul ii fumeaza,ii bea si cumpara dulciuri pt nepoata.
Mama nu mai traieste din 2010.
Eu, sora mea,sotul si copiii lor(2),si tata locuiam intr-un apartament cu 3 camere care a fost cumparat de ambii parinti dupa revolutie.Impozitul casei,dupa moartea mamei,l-am platit eu si sora mea,tata necontribuind...Nu am facut succesiunea dupa moartea mamei,astfel am platit impozitul pt ea cu certificatul de deces.
La inceputul acestui an m-am mutat din Bucuresti,unde locuiam cu familia,in Timisoara unde locuiesc cu viitoarea sotie,intr-un apartament cu 2 camere pe care l-a luat ea cu "prima casa" la care mai are rate inca vreo 28 de ani...
Intrebarile mele sunt:
1> Daca nu mai locuiesc acolo (Bucuresti) trebuie sa platesc in continuare jumatate din impozitul casei presupunand ca voi avea o parte din apartament dupa moartea tatalui(nu are/face testament)?
2> Trebuie sa platesc impozitul casei la apartamentul viitoarei sotii,dupa cununia civila?
Multumesc!
MUltumesc frumos pt raspunsuri! :) O saptamana usoara si profitabila va doresc!
Multumesc pt raspuns!Prin partaj se va schimba numele titularului pe contractul apartamentului?
Multumesc pentru raspuns! Din pacate,apartamentele, nu sunt egale ca valoare,unul e confort 1 iar celalalt confort 3(parca) si in plus sotul mentioneaza ca a mai platit o parte din rata la apartamentul confort 3,dupa ce s-au despartit.Creditul a fost achitat in totalitate.
Nu cred ca vor putea imparti apartamentele astfel :( .Se poate face partajul in alt mod astfel incat sa se faca...cat mai egal?
Multumesc!
Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul mai scump si unul mai ieftin.Pentru aparatamentul cu 2 c. mai ieftin nu le-au ajuns banii iar sotul ei a facut imprumut la banca pt a plati o parte din costul
apartamentului.Dupa o perioada nu s-au mai inteles in familie si au divortat.Creditul la banca nu se finalizase astfel ca dupa divort fostul sot a mai platit rate pt creditul respectiv.Chiar si divortati,ei au locuit(si locuiesc) in apartamentul mai scump,iar el a mai facut un credit,mai mic,pt a pune gresie/faianta/chiuveta.
Impreuna au o fetita care la momentul divortului avea cca 15-16 ani.
In momentul acesta fostul sot doreste sa se mute la casa,la tara,ca nu i mai place la bloc,e prea stresant pt el...Pt aceasta el doreste sa vanda apartamentul mai ieftin si sa-si asume toti banii,din care sa si cumpere casa,si o parte din apartamentul mai scump(care nu va fi vandut).
Apartamentele sunt pe numele ambilor soti.
El nu doreste sa faca contract de vanzare-cumparare pentru ca,din cate am inteles,plateste multi bani la stat.Insa doreste sa faca "cedare" de drepturi,la notariat.El sa cedeze dreptul la apartamentul scump si ea la cel ieftin.
Sora mea nu are incredere ca ii va ramane iei aparatamentul scump,pana nu va fi doar numele ei pe contractul apartamentului.Ii e teama ca f. sot tot va avea drept la apartament si se va intoarce de cate ori va vrea,iar ea nu v-a beneficia de o parte din banii dobanditi prin vanzarea apartamentului ieftin.
Cum se poate rezolva legal aceasta situatie,astfel incat sa nu fie pacalita si sa nu se faca contract de vanzare-cumparare?
Va multumesc pt atentia acordata si un weekend minunat va doresc! :)
Am inteles!Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Va doresc numai bine,sanatate si sarbatori fericite!
Am inteles.Avand in vedere starea de sanatate a victimei si potentialul financiar scazut,consider ca este necesar sa se ajunga la solutionarea procesului intr-un timp relativ scurt.
Exista vreo solutie ca sa nu se extinda procesul mai mult de 2-3 luni?
Seful de la circulatia rutiera a trecut pe galben,probabil,cu viteza iar la mijlocul intersectiei a intrat lateral intr o masina care a pornit regulamentar de la semafor pe culoarea verde,impingand-o intr un zid de beton.Victima din masina lovita(mergand spre serviciu) a suferit mai multe rani si a facut operatii repetate la picior si abdomen(uter) in urma carora s-a complicat starea de sanatate.A facut preinfarct si a fost operata de 3 ori pe cord,la a-2 a operatie a paralizat partea stanga, apoi s-a constatat ca face cheaguri in sange urmand tratamente.Acesta este istoricul de la 1 iunie cand s-a petrecut accidentul si pana in prezent.
Victima nu a intentat proces asteptand sa se simta mai bine,avand in vedere foarte mult stres,durere,insa si-a consumat o mare parte din bani si nu-si mai permite tratamentul ce va urma.Astfel ca urmeaza sa intenteze procesul curand.
Problema este in felul urmator:Sotia sefului de la circulatia rutiera este un avocat de prestigiu un barou.Iar seful de la "rutiera" se tine "tare" probabil pt ca se simte "bazat" si neaga ca ar fi vinovat.
Intrebarea este: cum poate victima sa aibe un proces corect fara influentza celor 2 sotzi cu functii inalte?
Ps:exista o filmare de pe strada cu accidentul in care se vede ca masina de politie nu are girofarul pornit.Nu stiu sa dau mai multe detalii.
n-am retinut si nu am mai intrebat o.
multumesc pt atentia acordata!