avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate aureliafrance

Activitate aureliafrance

Răspuns la discuția divortul si dreptul copiilului
mi se pare ca traducerea se face numlai dupa original; ai curaj sa trimiti un original prin posta si sa il primesti apoi? poate prin dhl? ai grija sa fie totusi ceva sigur!
oricum, daca gasesti ceva pe cineva sa il traduca (cauti lista cu traducatori autozitati pe langa notariatele din orasul tau), ti-l traduce in cateva ore. poate platesti tarif urgenta (poate, nu stiu), dar e mai sigur si mai ieftin decat dhl.
Răspuns la discuția divortul si dreptul copiilului
tradusa; vei vea nevoie de ea oricum, din cand in cand, in spania, de exemplu la inscrierea la scoala; si e bine sa o traduci in tara, daca poti, costa mai putin.
tradu, de asemenea, certificatele de nastere - al tau si al copilului;
totul in traducere legalizata.
dar de ce nu luati in calcul posibilitatea incasarii pensiei intr-un cont bancar - pe numele mamii, evident? si daca, de comun acord cu mama dv, cel care va folosi acesti bani sunteti chiar dv, puteti fi imputernicit pe contul mamii.
trebuie doar sa trimiteti casei de pensii numarul de cont!
nu e mai simplu astfel?
DA, POTI.
iti spun din experienta: sunt stabilita de 5 ani in franta, iesind cu copilul in romania a doua zi dupa ce am primit hotararea de divort!
iar dreptul de vizita al copilului nu este decat o piedica morala in calea iesirii tale din tara cu copilul. stiu insa ca trebuie sa il informezi pe tata de noul domiciliu al copilului, cel mai bine prin scrisoare recomandata; nu stiu daca e posibil si prin mail, daca mail-ul are valoare juridica in romania, in franta avand insa.
Răspuns la discuția Pensie intreþinere
da, asa e: "Dvs sunteti cel care trebuie insa sa faca dovada acestor venituri."

cristip, trebuie sa intelegi ca legile in romania sunt facute pentru a-i apara pe hoti! sunt in aproximativ aceeasi situatie, cu fostul sot lucrand in SUA, si trebuie sa aduc eu adeverinta pe salariul lui! daca nu, daca ii dam in judecata, copiii nostri au "dreptul" la 25% din salariul minim pe economie in romania, ceea ce reprezinta bani de o inghetata in israel si sua...
Răspuns la discuția minor care paraseste tara?
buna,
pentru a sti ce acte ii trebuie ca sa paraseasca tara si sa poata reveni, suna la politia de frontiera: 021 95 90; sunt cei mai masura sa iti spuna de ce anume are nevoie.
pentru calatoria cu avionul, vezi la companie, ei iti vor spune exact ce ii trebuie.
pentru sederea legala pe teritoriul altui stat, banuiesc ca cei care ii organizeaza studiile acolo stiu deja de ce anume are nevoie (carnet de student, carte de sejur etc.)
multumesc pentru raspuns, gi_jane2.
da, ii respect programul de vizita: suntem in tara in ultima sambata din iulie; instanta a stabilit ca o poate vedea in prima si ultima sambata din luna, de la orele 10 la 17. pot sa spun ca din punct de vedere legal doar atat are dreptul de a vizita, si nu am obligatia de a i-o lasa mai mult desi nu si-a vazut fata de 4 ani?
in 5 ani (de la divort) nu a sunat-o decat de 5 ori si i-a scris vreo 5 mail-uri la care fata nu a raspuns decat o singura data (scrie greu romaneste, iar eu nu vreau sa intervin!) - asta ca sa vedeti cat de "stransa" e legatura dintre tata si fiica.
daca el nu intelege situatia fetei si cheltuielile cu ea, eu trebuie sa inteleg si sa compensez anii in care nu a vazut-o, lasandu-i-o mai mult (as putea sa o las circa 10 zile)?
precizez ca el lucreaza in SUA, nu va aduce nici o adeverinta de salariu la nici un proces si profereaza amenintari ca va declara ca nu are nici un venit daca i se cere.
nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "Programul de vizitare al bunicilor poate avea loc in intervale de timp determinate, la propriul domiciliu, dar si in alte locatii." inseamna ca un act judecatoresc trebuie sa stabileasca acest lucru?
am aproape aceeasi problema si ma intereseaza foarte tare subiectul. precizez ca eu sunt divortata.
scuze cOmas ca am pus o intrebare pe forumul tau!
curaj, avem nevoie!
multumesc mult de raspuns; se pare ca atunci cand am decis sa fac un copil cu el, am tras un loz necastigator: nu e un tata responsabil!
tinand cont de faptul ca refuza sa contribuie la costurile cu aparatul dentar (care intra totusi in obligatiile legale sub incidenta ingrijirii medicale de care un copil are nevoie), plus tinand cont de faptul ca eu platesc intergral drumul dus-intors franta-romania, pot sa nu ii permit sa isi vada copilul in timpul cand sunt in tara? precizez ca actul de divort ii da dreptul sa o vada in prima si ultima sambata din luna, de la orele 10 la orele 17, a doua zi de craciun si a doua zi de pasti; nu e precizat nimic despre vacante! ma rog, ar avea o sambata pe timpul cat suntem noi in tara...
daca el ofera minimum pentru copil (ma ameninta ca nu mai plateste pensia, are restanta 1 luna, dar o plateste totusi), pot oferi si eu la fel?
e razbunare sau e un targ cinstit? nu reusesc sa imi fac ordine in ganduri!
Răspuns la discuția divortul si dreptul copiilului
am divortat in 2007 si legea imi permitea deja sa plec cu fetita din tara, fara ca macar sa anunt tatal (bine e sa il anunti, dar...); cel care are copilul incredintat "spre crestere si educare" este considerat in masura sa ia decizii pentru copilul lui! ia-ti copilul fara grija! are nevoie de tine! si tu de el/ ea!