Buna ziua!
Sunt cadru militar activ, iar pe baza contributiilor CAS si CASS sunt asigurat la Casa proprie de pensii a M.Ap.N. respectiv OPSNAJ.
In afara programului desfasor activitati de brokeraj in asigurari, inregistrat cu un PFA activitati independente cod 6622-broker asigurari.
In anul 2018 am depasit plafonul minim pe economie si am platit CASS si impozit pe venit conform Declaratiei unice pe care am depus-o la termen.
De curand am fost notificat ca trebuie sa platesc si CAS.
INTREBAREA MEA ESTE:
Sunt exceptat de la plata CAS conform Codului Fiscal art.150, alin (1) - Exceptii specifice privind veniturile prevazute la art.137 alin (1) lit.b).?
Casa proprie de pensii a M.Ap.N. este institutie cu personalitate juridica, conduce, administreaza si gestioneaza sistemul propriu de pensii si alte drepturi sociale prin personal propriu, cadre militare active.
Buna ziua
Am un PFA agent asigurari, (activitate independenta).
Vreau sa va intreb, daca pot introduce la deduceri pe PFA ag. asig., valoarea unei facturi fiscale pentru servicii turistice de cazare, transport, masa, tratament, etc.
Daca raspunsul este DA, va rog respectuos sa-mi comunicati, ce procent (%) din factura fiscala pot aplica pentru deduceri sau ce servicii se pot deconta.
Cu deosebit respect!
Multumesc
Buna ziua
Lucrez in domeniul bugetar (militar) si in timpul liber am un PFA - agent asigurari (cod CAEN 6622 activitati independente). Castigul net anual este peste 30000 lei.
Vreau sa va intreb daca eu pot beneficia de pensie din aceasta activitate independenta pe langa cea de bugetar cand va veni timpul de iesit la pensie.
Daca raspunsul este afirmativ, va rog sa-mi dati si cateva detalii ce ar trebui facut.
Va multumesc mult.
Cu deosebit respect
Indemnizatia pentru cresterea copilului valoarea minima este 1250 (calculata din ISR 500X2,5=1250 LEI) si nu poate depasi valoarea de 8500 lei.
Nu am inteles, cum se poate ajunge la o valoare apropiata de 8500 lei daca ISR-ul este stabilit la 500 lei.
Sunt cadru militar in M.Ap.N. Pot avea un PFA? Nu am si nu beneficiez de vreo relatie sau influienta, nu am contracte sau altceva, etc, din partea institutiei unde lucrez.
Ce drepturi pot avea dupa urma acestui PFA, si ce contributii achit catre stat?
Multumesc