Multumesc mult pentru raspunsuri si scuzati-ma ca va deranjez din nou cu niste nelamuriri.Da ca decid sa-i fac cauza unchiului,care actiune este cea mai indicata si cu posibilitati de castig ? Cat poate dura un proces de acest gen ,se poate judeca in lipsa? Din nou va multumesc.
Multumesc mult ambilor avocati pentru raspunsurile date. Precizez ca detin titlu de proprietate pe 1 ha,impozitul este platit de mine la zi,nu este facut cadastru si nici carte funciara.Unchiul meu care a mostenit terenul alaturat , a mutat gardul intrand in proprietatea mea ,luandu-mi din aceasta 370 mp,. Din pacate situatia este veche,de aproximativ 17 ani,eu am lasat lucrurile astfel deoarece sunt departe si pana acum n-am avut intentia de a-l vinde.Nu exista nici o hotarare judecatoreasca prin care s-a constatat dobandirea imobilului ,insa sunt convinsa ca unchiul va invoca uzucapiunea.Nu stiu daca am sanse sa castig tinand in vedere ca a trecut asa mult timp.Ma sfatuiti sa fac procesul sau s-o las balta?Desigur cheltuielile unui proces sunt considerabile....
Mii de multumiri,raspuns clar si precis. Puteti sa-mi spuneti va rog daca sunt sanse de a recupera un teren dupa 17 ani cu o actiune revendicativa sau dupa acest timp terenul e uzucapat ? Va multumesc anticipat.
Cum se poate evalua provisoriu o supr.de teren de 370 mp care a fost tulburata (tulburare de posesie de teren),unde si cum se timbreaza la valoare,sub sanctiunea suspendarii prev.de disp.art.155 ind.1C.pr.civ.?
Multumesc pt.raspunsuri.
Intr-un proces civil,daca se cer despagubiri pentru tulburare de proprietate de teren exista riscul de a dura mai mult ? Interesul meu este sa mi se elibereze cat mai repede proprietatea pentru a o vinde,ca atare acestea nu ma intereseaza in mod particular. Desigur daca reusesc sa obtin ceva fara a astepta prea mult,este totul binevenit.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.