avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre o actiune revendicativa i o tulburare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre o actiune revendicativa i o tulburare de proprietate ?

Care este diferenta intre o actiune de revendicare si o tulburare de proprietate de teren?
Multumesc pt.eventualele lamuriri.
Cel mai recent răspuns: gabibianchi , utilizator 22:53, 20 Februarie 2013
Actiunea in revendicare este aceea prin care proprietarul ce a pierdut posesia lucrului sau cere restituirea acestuia de la cel la care se gaseste, actiunea avand ca obiect ata bunurile mobile individual determinate cat si imobile, adica acelea de care o anumita persoana a fost deposedata.

In ceea ce priveste tulburarea de proprietate, aceasta face trimitere la situatia in care o persoana nu respecta pasnica folosinta a unui imobil - de exemplu, situatie in care persoana afectata are la indemana actiunea posesorie prin care solicita obligarea ( paratului ) la respectarea folosintei pasnice a imobilului, putand a fi pretinse si sume de bani in vederea repararii prejudiciului cauzat.
Aceasta actiune posesorie poate fi in complangere sau in reintegrare( atunci cand avem de a face cu o tulburare violenta a posesiei)....
Mii de multumiri,raspuns clar si precis. Puteti sa-mi spuneti va rog daca sunt sanse de a recupera un teren dupa 17 ani cu o actiune revendicativa sau dupa acest timp terenul e uzucapat ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gabibianchi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)
Actiunea posesorie triton10 triton10 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce mijloace juridice are la indemana proprietarul unui imobil, a carui posesie este tulburata de peste un an, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta cu excedent de teren din proprietatea altcuiva francisc1959 francisc1959 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. in urmatoarea situatie: In anul 2000 am cumparat o casa cu gradina. Mentionez casa si gradina erau imprejmuite ... (vezi toată discuția)