avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai

Activitate Cabinet Individual de Avocat Georgescu Dan Mihai

In opinia mea, nu. Pentru a incheia contractul de vanzare cumparare, trebuie ca vanzatorul sa aiba la momentul incheierii contractului exercitiul si folosinta drepturilor civile. Suspendarea activitatii societatii echivaleaza cu o "interdictie" temporara a capacitatii de exercitiu a societatii. De asemenea, la vanzare va trebui sa prezentati un certificat constatator al societatii, in care se va arata ca societatea este suspendata. Notarul la care doriti sa incheiati actul ar putea sa va clarifice daca accepta sau nu sa incheie actul in conditiile suspendarii activitatii.
eul_liric

Termenul de recurs curge de la comunicare, adica de la data la care primiti hotararea instantei de fond.
La politie s-ar putea sa predati permisul si mai devreme. Cel mai bine ar fi sa intrebati direct la ei, pentru ca s-ar putea sa varieze de la localitate la localitate. Nu e interzis sa predati permisul mai inainte de trecerea termenului in opinia mea.
Corect, daca e intemeiata se admite respectiva exceptie. Pe de alta parte, lipsa calitatii procesuale pasive "sare in ochi" si instantei, astfel ca daca nu s-a discutat pana la cuvantul pe fond cel mai probabil nu e intemeiata. Iar a invoca o exceptie de ordine publica (neintemeiata) in cuprinsul dezbaterilor pe fond nu e un comportament procesual care sa genereze multa simpatie din partea instantei.
Nu, lipsa calitatii procesuale pasive, fiind o exceptie de ordine publica, trebuie solutionata de instanta inainte de fondul cauzei, potrivit art. 137 alin. 1. Nu am vazut ca lipsa calitatii procesuale pasive (nu active!) sa fie vreodata unita cu fondul. Prin urmare, cand se da cuvantul pe fond, instanta nu va mai putea da cuvantul pe exceptie afara de situatia cand va repune cauza pe rol. Teoretic, in sala, se poate reveni, dar nu cred ca judecatorului ii va placea un asemenea comportament procesual. O exceptie se invoca inainte de a se da cuvantul pe probe si se invoca in scris, daca se exercita drepturile procesuale cu buna-credinta.
Răspuns la discuția Reziliere contract - Urgent
Nu stiu cu ce v-ar putea ajuta daca deja i-ati dat in judecata...
Prima zi de infatisare este ziua la care partile, legal citate, pot pune concluzii (art. 134 cod procedura civila). Prin urmare, sunt doua conditii pentru a exista prima zi de infatisare:
1. Sa fie procedura completa (toate partile legal citate);
2. Sa nu existe vreo cerere de amanare fara discutii (cum ar fi cererea pentru lipsa de aparare cu conditiile cerute de lege 156 cpc, cererea pentru a lua la cunostinta de intampinare si eventual cererea reconventionala - depinde si de cand au fost depuse 96 cpc, se poate cita chematul in garantie, cererea pentru introducerea in cauza a mostenitorilor partii decedate intre depunerea actiunii si primul termen 243 cpc etc).

La prima zi de infatisare se pot discuta exceptii, normal, pentru ca altfel, daca instanta ar admite o exceptie de ordine publica si ar respinge actiunea, ar pronunta o solutie fara sa fi fost prima zi de infatisare.

Prin urmare, in contestatia la executare nu conteaza daca a fost sau nu depus dosarul de executare. Dosarul de executare se depune in cadrul probei cu inscrisuri, iar lipsa lui duce la amanarea cauzei pentru ca nu au fost administrate toate probele.

Ca principiu, prima zi de infatisare e cea in care se stie cine e reclamant, cine e parat ce se cere, daca e cazul sau nu sa se aplice 132 cpc si se pot discuta exceptiile (daca sunt), probele (daca sunt sau daca mai sunt si altele in afara de inscrisurile deja existente), se pot administra probe, se pot pune concluziile pe fond (toate deodata sau doar una/unele dintre ele).
Răspuns la discuția victima soacrei
Actiune in pretentii, actiune in revendicare sau partaj, in functie de actele existente. Din pacate toate se timbreaza si nu cu putin. Va trebui sa consultati un avocat si sa vedeti in ce masura va fi posibil sa se faca o cerere de ajutor public judiciar.
Răspuns la discuția Reziliere contract - Urgent
In functie de ce prevede contractul dintre parti, de cine nu si-a indeplinit obligatiile si de ce, de cine e in culpa si de ce scrie in cererea de chemare in judecata vi se poate da un raspuns. Consultati un avocat cel mai bine.
A luat o masura. Prin urmare la sesizarea dvs. s-a raspuns. Solicitati inchiderea contului respectiv. Dar nimic nu va impiedica pe oricine e autorul, sa faca un nou cont si sa reposteze informatiile.
Nu puneti corect problema.

Casa de amanet are doua obligatii, una de a da, una de a face, la fel si dvs. La momentul incheierii contractului, aveti obligatia de a face (predarea bunului in amanet), iar casa de amanet are obligatia de a da banii. La incetarea contractului aveti obligatia de a da banii inapoi, iar casa de amanet de a preda bunul (obligatie de a face).

Diferenta intre ele e ca se "schimba" un bun fungibil (banii, care sunt determinati generic - 1000 lei) cu un bun nefungibil (casa, cerceii etc. care e determinata individual). De aici probabil si impresia ca schimbul nu e corect. Dar, cum ar fi ca banca sau casa de amanet sa prevada prin contract ca vi se dau bancnotele seria x nr. 123... cu obligatia de a restitui aceleasi bancnote?

Vi se mai pare acum ca prestatiile nu sunt echivalente si echitabile?