avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Activitate cata70

Activitate cata70

Buna seara! As dori sa mă luminați in următorul caz: in timpul căsătoriei soțul vinde concubinei jumătate din casa și teren fara că soția să știe ( aceasta fiind internata intr un centru de îngrijire persoane cu dizabilități). Soțul a decedat iar la deschiderea succesiunii soția afla că nu mai are decât jumătate din casa și teren. Se poate cere în instanță anularea actului de vânzare cumpărare? Casa și terenul au fost moștenire de la părinții soțului,dar casa a fost extinsă și modernizată in timpul căsătoriei cu contribuția ambilor soți. Mulțumesc!
Buna ziua!Anul trecut am cumparat un autoturism dacia 1310 de la o matusa.Nu am inmatriculat-o pe numele meu,iar acum taxa de mediu depaseste de cateva ori valoarea masinii.Va intreb daca un act de donatie sau o procura speciala ma poate scuti de taxa de mediu si de problemele cu autoritatile. Va multumesc!
buna!dupa decesul tatalui meu,am cerut in instanta curatela mamei mele,bolnava de dementa alzheimer si pusa sub interdictie prin tribunal din 2010.la primul termen judecatorul a cerut acte care sa dovedeasca ca sunt unic mostentatitor impreuna cu mama mea. inca din timpul vietii tata ne-a impartit bunurile mie si celor doi frati ai mei.ce acte ar trebui sa depun la dosar? va multumesc!
Discuție pensie
fina mea a ramas vaduva; sotul ei era pensionat pe caz de boala ; ea poate beneficia de pensie de urmas ? mentionez ca in prezent ea nu are nici un venit
Discuție pensie de urmas
buna! in urma decesului sotului,sotia va beneficia de pensie de urmas?mentionez ca aceasta are in prezent pensie de handicap
Răspuns la discuția titlu de proprietate
titlul de proprietate a fost emis in urma cu 10 ani.mai exact in 2001 am cumparat de la primarie un teren intravilan,iar in spatele acestuia mai era o pasune,care nefiind revendicata mi-a fost emis titlul in cauza.acum primarul s-a razgandit si vrea sa anuleze acest titlu.ce parere aveti?
se poate anula un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991;169/1997;1/2000?daca da cine propune acest lucru?
buna!tatal meu este in prezent curatorul mamei mele bolnava de dementa Alzheimer.din motive de sanatate nu mai poate exercita obligatiile de curator.Cum se procedeaza la schimbarea curatorului dupa noul cod civil?