avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate lau4rally

Activitate lau4rally

Îmi puteți spune va rog, dacă la o pedeapsa principala cu amânare, vor fi amânate și pedepsele complementare?, adică ar fi posibil sa imi fie înapoiat permisul de conducere?
Cu toate ca am înțeles ca o pedeapsa cu suspendare ar fi mai favorabila decât o pedeapsa cu amânare, în urma pedepsei închisorii cu suspendare sau a amenzii penale, fiind o condamnare permisul de conducere se va anula.
Va multumesc
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Aveti dreptul sa solicitati ce doriti dvs, asta nu inseamna ca procurorul trebuie sa fie de acord.
De principiu, individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale. La incheierea acordului asistenta juridica este obligatorie.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si impreuna cu acesta sa stabiliti ce solutie este potrivita raportat la criteriile generale de individualizare.

Bună ziua, am o întrebare și va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Sa dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fata de mine, într-un dosar pentru conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice prev. de art. 336 alin. 1 din C. Pen, având o alcoolemie mai mare de 0.80 alcool în sânge.
ÎNTREBAREA : pot cere în acordul de recunoastere a vinovăției renunțarea aplicării pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei?
Mulțumesc.
Răspuns la discuția Alcool la volan
imi poti da si mie detalii privind ancheta , sunt in aceeasi situatie si inca nu stiu la ce sa ma astept .
multumesc
Răspuns la discuția pedeapsa penala dupa reabilitare
Domnule avocat , cum ar trebui sa analizez situatia in cazul in care cer un acord de recunoastere al vinovatie domnului procuror , ce acte , caracterizari de la locul de munca si alte lucruri as putea duce domnului procuror pentru a tine cont de ele la in favoarea mea la stabilirea pedepsei?
va multumesc pentru amabilitate.
buna ziaua daca o pedeapsa cu suspendare si cu termen de incercare sa savarsit , adica termenul de incercare sa savarsit de 3 ani si reabilitarea a fost considerata reabilitare de drept , si la data savarsirii noii infractiuni cazierul era :ALB: se ia in considerare ca si recidiva , sau nu se ia deloc in considerare , inculpatul fiind reabilitat?
va multumesc
buna ziua si multumesc pentru raspuns , mai am 2 intrebari si as fi foarte recunoscator daca mi-ati raspunde;
Se poate contesta procesul verbal fara sa fie semnat de mine(cauza nesemnarii este fapul ca nu am fost lasat sa il citesc si sa am mentiuni.
Este doar cuvantul meu inpotriva cuvanului domnilor agenti de politie (nu de circulatie) credeti ca se poate tine cont de articolul 318 cpp de catre domul politist sau procuror pentru alcolemie ce depaseste limita contraventionala?
va multumesc
tin sa precizez ca mopedul este inregistrat la primarie si are o capacitate cilindrica de 49 cc
Buna ziua , am o intrebare , se poate retine permisul de conducere in stationare? adica , te aflii pe strada langa moped si consumi o bere , patrula de politie opreste, iti spune ca nu ai voie sa bei pe strada , iti cere actele CI si pe urma actele scuterului (sa nu cumva sa fie furat) dau si actele scuterului dupa care imi cere permisul de conducere , am refuzat sa il dau am fost incatusat dus la IML ETC , dupa care la circa de politie unde in procesul verbal scria ca am condus mopedul pe drumurile publice in stare de ebrietate ,am refuzar sa il semnez am dat o declaratie unde am spus cele petrecute , tin da mentionez ca agentul de caz mia spus ca am dat declaratie in calitate de martor, de ce? nu stiu , ce pot face sa imi recuperez permisul pana la finalizarea anchetei ? ( mentionez ca in zona se afla camere de supraveghere care pot arata clar ca eram stationat cu mult timp inainte sa fiu abordat)
Buna ziua am o nelamurire si as fi recunoscator daca mi-ati raspunde , am un teren intr-o localitate din provincie pe care se afla o casuta , dar care trebuie demolata (aici stiu ca imi trebuie autorizatie) pe locul caruia as dori sa construiesc o casuta din lemn cu FUNDATIE DE BETON dar ceva mai mare , intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie si plan pe toata constructia sau doar pe fundatia din beton? ( casa va fi doar din lemn) .... va multumesc
a mai primit acasa o hartie de la M.A.I I.P.J CALARASI in care scrie citez,
"Va comunicam ca in baza de date art; 144 alin .1 dinOUG 195/2002 republicata v-a fost ANULAT permisul de conducere categoria B incepand cu data de 29-o5-2012

incepand cu data 29-05-2012 nu mai aveti dreptul sa conduceti autovehicule pe drumurile publice "

sa inteleg ca pe data 29-05-2013 se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere?
Solutie: In temeiul art. 87 alin. 5 din OUG 195/2002 Rep. cu aplic. art. 320 1 Cpp., condamna pe inc. XXX. la pedeapsa inchisorii un an. In temeiul art. 71 Cp., interzice inculpatului drepturile prev. la art. 64 lit.a) teza a II a si lit. b) Cp. In temeiul art. 81 Cp., dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe o durata de 3 ani , termen de incercare stabilit conf. art. 82 Cp. In temeiul art. 359 Cpp., atrage atentia inculpatului cu privire la disp. art. 83 Cp. privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 Cp., pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale se suspenda si executarea pedepselor accesorii. In temeiul art. 191 alin. 1 Cpp. comb cu art. 189 alin. 1 Cpp., obliga inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de catre stat din care 200 lei reprezinta onorariul aparatorului din oficiu in faza de judecata si care se avanseaza din fondurile Minsterului Justitiei. Cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare. Pronuntata in se dinta publica azi, 18.05.2012.
Pagina 1

as fi recunoscator daca mi-ar traduce cineva solutia asta , este vorba despre un prieten de al meu vrea sa stie daca mai poate avea vreodata permis de conducere si in ce conditii , cand si unde trebuie sa plateasca taxele de judecata si onorariul avocatului din oficiu.
va multumesc