avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate pclaudia13

Activitate pclaudia13

Răspuns la discuția Receptie constructie noua
Si totusi...daca parintii mei vor transfera banii din contul lor in contul meu, sau daca detin eu banii in cont , inainte de casatorie, nu poate fi considerat acest lucru o dovada ca banii exista fizic, iar in cazul unui eventual divort sa poata fi folosta ca proba in instanta? Contul din banca nu poate fi considerat bun propriu?
Nu vreau sa pornesc cu stangul in aceasta casnicie, dar la vremurile in care traim trebuie sa fim precauti...
Va multumesc
Răspuns la discuția Receptie constructie noua
Cum se poate demonstra ca banii sunt ai mei, cu un act de donatie din partea parintilor? (banii ii am de la tatal meu, mai am un frate care a primit si el la randul lui, dar stim ca in cazul unui deces, aceste donatii se pot ataca de catre frati.)

d_doinita a scris:

Incepand cu 1 octombrie 2011 la incheierea casatoriei, sotii sunt intrebati obligatoriu pentru ce regim matrimonial al bunurilor opteaza. Chiar daca a fost incheiata inainte de aceasta data se poate incheia un astfel de contract matrimonial. Pentru cazul expus de dvs se poate incheia inainte de receptia constructiei un contract matrimonial al regimului separatiei de bunuri.În cadrul acestui regim matrimonial fiecare dintre soţi este proprietarul exclusiv al bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi al bunurilor pe care le dobândeşte în nume propriu după încheierea căsătoriei. În această privinţă, practica judiciară se va confrunta cu situaţia stabilirii survenienţei banilor din care au fost achiziţionate bunurile.


In cazul in care sotii vor alege regimul comunitatii legale (exista inca rezerve cu privire la regimul separatiei de bunuri), constructia v-a fi intabulata pe amandoi in mod egal, chiar daca terenul si banii necesari construirii imobilului apartin doar unuia dintre viitorii soti? M-ati ajuta daca ar exista o alta solutie.
Va multumesc
Buna ziua.
O persoana detine un teren, pe care obtine autorizatia de constructie si detine banii necesari pentru aceasta, dar intre timp se casatoreste si constructia se face dupa casatorie. In momentul in care se va face receptia constructiei, pe cine se va trece aceasta, pe acea persoana pe care este terenul, sau va avea si celalalt sot parte, chiar daca nu participa financiar? Ce modalitati ar fi, pentru ca aceasta constructie sa ramana sotului care a facut eforturi financiare?
Va multumesc
Răspuns la discuția Conventie matrimoniala-intrebare
In cazul in care constructia nu o sa fie finalizata din banii mamei, iar viitorul meu sot va avea si el un aport financiar la locuinta, atunci cum trebuie procedat? Va trebui schimbat regimul matrimonial, sau cum va fi recunoscut ceea ce va face el?
Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. Problema este ca urmeaza sa ma casatoresc in viitorul apropiat, iar locuinta o voi face cu banii de la mama, dupa casatorie. Mama nu este de acord ca aceasta casa sa fie trecuta si pe viitorul meu sot. In acelsi timp, eu avand un copil dintr-o casatorie anterioara, nu as vrea ca in cazul in care eu voi deceda mai repede decat viitorul meu sot, acesta din urma sa fie scos din locuinta, de catre copilul meu. Am inteles ca se poate face conventie matrimoniala, dar va rog sa imi spuneti ce anume ar trebui specificat in aceasta, pentru a nu avea probleme in cazul unui eventual divort sau deces. Conventia matrimoniala trebuie facuta la notar, ar fi mai bine sa o redactam impreuna cu un avocat? Trebuie facut ceva anume la receptia locuintei?
Va multumesc
Eu impreuna cu viitorul meu sot o sa detinem impreuna o locuinta, la care eu am un aport mai mare, terenul fiind cumparat de catre mine iar locuinta in momentul casatoriei v-a fi construita aproximativ in proportie de 60% Nu avem copii impreuna iar eu am un copil dintr-o casatorie anterioara si o mama care v-a locui cu noi.
In cazul in care sotul meu decedeaza, fratii sotului meu au dreptul sa ceara parte din acest imobil? Ce se poate intampla in care am sa decedez eu prima? Se poate face un act in care sa precizam ca nici unul dintre noi, sau dintre urmasii nostrii sa nu poata fi scosi afara din imobil in cazul in care unul dintre noi nu v-a mai fi?
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc
FranciscGerber a scris:

Cred că ar fi bine să faceți un proces verbal de constatare a stadiului lucrărilor, la care să participe eventual și un executor judecătoresc alături de dirigintele de șantier și de constructor.


Acel proces verbal v-a fi luat in considerare in cazul unui eventual partaj? Este suficient?
Multumesc.
Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, care va avea loc in curand, se poate face receptia pana la faza la care am ajuns?
Parintii mei vor o asigurare in sensul ca, eu sa nu am probleme in cazul unui eventual divort. Sotul ce drepturi va avea din locuinta in acest caz, in cazul in care optam pt comunitatea comuna?
Ce alta optiune as mai avea?

Va rog daca ma poate lamuri cineva...
Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, care va avea loc in curand, se poate face receptia pana la faza la care am ajuns?
Parintii mei vor o asigurare in sensul ca, eu sa nu am probleme in cazul unui eventual divort. Sotul ce drepturi va avea din locuinta in acest caz, in cazul in care optam pt comunitatea comuna?
Ce alta optiune as mai avea?