Cum se poate demonstra ca banii sunt ai mei, cu un act de donatie din partea parintilor? (banii ii am de la tatal meu, mai am un frate care a primit si el la randul lui, dar stim ca in cazul unui deces, aceste donatii se pot ataca de catre frati.)
d_doinita a scris:
Incepand cu 1 octombrie 2011 la incheierea casatoriei, sotii sunt intrebati obligatoriu pentru ce regim matrimonial al bunurilor opteaza. Chiar daca a fost incheiata inainte de aceasta data se poate incheia un astfel de contract matrimonial. Pentru cazul expus de dvs se poate incheia inainte de receptia constructiei un contract matrimonial al regimului separatiei de bunuri.În cadrul acestui regim matrimonial fiecare dintre soţi este proprietarul exclusiv al bunurilor dobândite înainte de încheierea căsătoriei, precum şi al bunurilor pe care le dobândeşte în nume propriu după încheierea căsătoriei. În această privinţă, practica judiciară se va confrunta cu situaţia stabilirii survenienţei banilor din care au fost achiziţionate bunurile.
In cazul in care sotii vor alege regimul comunitatii legale (exista inca rezerve cu privire la regimul separatiei de bunuri), constructia v-a fi intabulata pe amandoi in mod egal, chiar daca terenul si banii necesari construirii imobilului apartin doar unuia dintre viitorii soti? M-ati ajuta daca ar exista o alta solutie.
Va multumesc