avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clarificare situatie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clarificare situatie locuinta

Eu impreuna cu viitorul meu sot o sa detinem impreuna o locuinta, la care eu am un aport mai mare, terenul fiind cumparat de catre mine iar locuinta in momentul casatoriei v-a fi construita aproximativ in proportie de 60% Nu avem copii impreuna iar eu am un copil dintr-o casatorie anterioara si o mama care v-a locui cu noi.
In cazul in care sotul meu decedeaza, fratii sotului meu au dreptul sa ceara parte din acest imobil? Ce se poate intampla in care am sa decedez eu prima? Se poate face un act in care sa precizam ca nici unul dintre noi, sau dintre urmasii nostrii sa nu poata fi scosi afara din imobil in cazul in care unul dintre noi nu v-a mai fi?
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 15:37, 27 Iunie 2012
in caz ca dvs muriti sau sotul dvs fratii vin la succesiune...sotul sau sotia supravietuitoare nu pot fi dati afara daca dovedesc ca nu au alta locuinta timp de un an ...chiar daca se face un testament nu puteti sa inlaturati pe mostenitori...
Sotul supravietuitor poate beneficia de acest drept de habitatie pana la iesirea din indiviziune, si in orice caz cel putin un an de zile de la incetarea din viata a sotului sau. Daca in aceasta perioada sotul supravietuitor se recasatoreste, va pierde dreptul special de abitatie asupra casei de locuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, numele meu este cristina. in acest moment mama mea ... ZCristina33 ZCristina33 Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot simion otilia simion otilia -sotia a decedat -nu sunt copii -sotia are parinti -sotia are casa dabandita inainte de casatorie si e pe numele ei -sotul are drept de mostenire asupra ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati.Sunt disperata.Tatal mau este f.grav bolnav(cancer cu metastaze)Traieste in concubinaj cu o persoana de 19 ani care ... (vezi toată discuția)